Diverse tipuri de supape de siguranta

Supape de siguranta inseamna acele dispozitive ce deschid circuitul unor lichide sau gaz ce se afla sub presiune.

De obicei aceste supape de siguranta se folosesc in anumite domenii ce utilizeaza echipamentele aflate sub presiune si pot fi atat cu descarcare in retea, cat si in aer, acestea fiind totodata in trei feluri, in ceea ce priveste actiunea: directa, indirecta si mixta. Supape de siguranta cu actiune directa sunt cele ce se gasesc avand greutate axiala, tipul de supape cu arc sau, un alt tip ce are parghie si contragreutate; in timp ce tipurile de supape de siguranta ce au felul de actiune indirecta, se pot pilota sau pot avea impuls; iar supapele de siguranta cu actiune mixta se pot imparti in supape cu arc ce se pot actionna la distanta, ori cu arc dar si incarcare suplimentara.

Supape de siguranta folosite in echipamente

Instructiunile acestor supape de siguranta trebuiesc respectate atat in ceea ce priveste modul lor prpriu de utilizare, cat si cel al instalatiilor pe care sunt montate acestea. Atunci cand sunt montate, e important ca montajul sa fie facut direct pe echipament, indeosebi spre partea exterioara a acestuia.

Cand se face achizitia de supape de siguranta, acestea vin, de obicei, impreuna cu toate documentele tehnice, instructiuni de utilizare si declaratia care atesta conformitatea, acte fara de care autorizatia de functionare nu se poate elibera. Pe langa acestea, ca totul sa fie in regula, e important ca supapele de siguranta sa fie verificate si, daca e cazul, reglate.

In ce instalatii se regasesc aceste supape de siguranta

In functie de domeniile in care se activeaza, echipamentele de presiune ce au nevoie de aceste supape de siguranta, sunt de mai multe feluri.

Echipamente in care se utilizeaza supape de siguranta, pot fi cele de aer comprimat, cazane cu apa calda sau cu aburi, masinarii utilizate pentru industria chimica, alimentara, vinificatie ori farmaceutica.

Oricum, aceste supape de siguranta isi fac bine treaba si cand vine vorba despre alte echipamente ce lucreaza la presiuni inalte cum sunt diversele tipuri de rezervoare fixe ori mobile, masinile care trateaza apa, sau pentru industrie ori instalatiile tehnnice de gaze.

Tipurile de supape de siguranta au diverse caracteristici, in functie de dimensiuni, presiune maxima de declansare, conexiuni, dar si in functie de dispozitivele de pornire si controlare.

Supape de siguranta disponibile la CHRISDEN ARIMEX

CHRISDEN ARIMEX comercializeaza supape de siguranta pentru diferite echipamente din mai multe arii de activitte. Insa toate aceste supape de siguranta necesita verificare din partea producatorului ori altei persoane autorizate in domeniu. Aceasta verificare se face cam o data pe an, inca de la prima utilizare si in cadrul acestei verificari periodice, se urmareste revizia partilor componente dar si etansietatea intre supapa de siguranta si ventil.

Toate aceste supape dar si alte componente pot fi gasite la CHRISDEN ARIMEX, iar pentru mai multe informatii si detalii, dar si oferta completa, puteti accesa platfoma online www.chrisden.ro

Supape de siguranta pentru componente in domeniul diferitelor industrii din diverse zone de activitate, acum comercializate prin magaziul online CHRISDEN ARIMEX.

Like what you read? Give Cuvinte Alese a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.