Erbicid — tratament eficient impotriva buruienilor

Romania era pe vremuri granarul Europei. Astazi suntem depozitul de resurse agricole foarte ieftine. Acest lucru se datoreaza solului. Si din pacate si a investitiilor in agricultura. Desi unii oameni de afaceri au apelat la tehnologia moderna sa isi imbunatateasca mereu recoltele, in mare parte, Romania are parte de o agricultura traditionala.

Singurul deloc traditional folosit atat de profesionisti cat si de cei care isi duc traiul cu greu pe camp sunt tratamentele cu erbicid. Si cu cat erbicidele sunt mai moderne, cu atat rezultatele sunt mai vizibile, cu atat recoltele sunt ferite de buruieni care le pot afecta cresterea.

Din aceasta cauza, agricultorii nu renunta la erbicide, chiar si cand depun un efort suplimentar la prasila buruienilor, vor avea garantia ca inainte sau dupa prasila, buruienile nu vor mai ataca plantele si nu se vor mai dezvolta pentru cel putin un sezon.

Ca sa alegi un tratament eficient, care sa actioneze imediat asupra buruienilor si ca sa aiba o remanenta in timp destul de mare, e nevoie sa cunosti piata, sa nu fii nevoit sa experimentezi an de an pentru a gasi un erbicid perfect.

Orice erbicid pe care il vei lua din gama Fitoconsult vine insotit de un pret echitabil, o calitate fantastica in combaterea buruienilor si o eficienta agreata de toti agricultorii. Mai important decat aceste calitati este faptul ca acest tip de erbicid nu afecteaza culturile in mod negativ, nu ramane imbibat in sol, fiind aplicat la inceputul sezonului si imediat la muncile agricole de final de an, acesta deja este absorbit de toate buruienile cu care a fost in contact. Din acest motiv, agricultorul nu trebuie sa isi faca mereu griji sa curete solul inainte si dupa plantare, deoarece acest erbicid este prolific si va face ca recolta sa fie una bogata, lipsita de daunatori vegetali.

Indiferent ca este vorba de cultura porumbului, de cultura graului sau de floarea soarelui, un erbicid bun va ajuta plantele sa se descurce in conditiile meteo si geografice din ce in ce mai grele. Avand in vedere ca buruienile mereu vor capata rezistenta la aceste tipuri de tratamente cu erbicid, este nevoie ca in fiecare an sa apelati la solutii care isi dovedesc eficienta si care sunt particularizate pentru fiecare tip de cultura.

Viitorii clienti ai unui erbicid din gamata Fitoconsult trebuie sa respecte perioadele in care acesta se va aplica, mai ales daca situatia cere lipsa precipitatiilor din aer pentru a putea permite substantei active din erbicid sa se infiltreze in sol si sa anihileze planta inca de la radacina.

Chiar daca alegeti un erbicid premergent sau postmergent, tratamentul trebuie aplicat cu doua-trei saptamani inainte ca planta sa ajunga la maturitate si implicit inainte sa ajunga buruiana in stadiul in care va consuma din resursele pretioase ale culturii in cauza.

Daca anul in care ne aflam o sa fie unul secetos, buruienile vor avea mecanisme de absorbtie a apei mai bune ca a plantelor agricole si in acest fel, este nevoie de un erbicid gandit special pentru o astfel de clima, pentru a combate inca din stadiul de germinatie dezvoltarea buruienilor.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Cuvinte Alese’s story.