Masinile ce au cutii automate, un nou trend in Romania?

Despre utilitatea zilnica a unei masini nici nu trebuie probabil sa comentam nimic, este deja un lucru atat de cert incat practic nu are nevoie de completari. Din ce in ce mai mult insa in Romania ne intalnim cu masini ce au cutii automate. Daca in trecut se considera ca acest tip de masini reprezinta un risc de cheltuieli suplimentare cand se strica, in zilele noastre nu se mai pune atat de mult problema aceasta, intrucat exista din ce in ce mai multe service-uri de reparatii cutii automate.

Mai mult, acestea sunt profesioniste, angajeaza persoane cu experienta, astfel incat o reparatie la cutii automate a devenit un lucru cat se poate de normal in randul “practicilor din mecanica”.

Ce avantaje ne aduc totusi aceste cutii automate?

Desigur, multi ar spune ca “moda” cu aceste masini ce au cutii automate a venit de la americani, care pun o mare baza pe comofrt si astfel folosesc aceste autoturisme care aproape ca se conduc singure ar spune unii.

Ei bine, intr-adevar, putem spune cu siguranta ca unul dintre avantajele principale pe care le vor oferi astfel de masini ce sunt prevazute cu cutii automate este comfortul. Este foarte comfortabil sa conduci o astfel de masina, intrucat practic nu vei fi nevoit sa apesi ambreiajul. De ce? Pai… pentru ca nu exista o pedala de ambreiaj, in primul rand. De aici si numele de “cutii automate” sau mai exact de cutii de viteze automate, acestea schimba vitezele automat, fara sa fie nevoie sa se apese pedala de ambreiaj si fara sa fie nevoie sa se “manevreze” un schimbator de viteze.

Deci iata ca intr-adevar, comfortul este un aspect pe care ne putem baza cand conducem astfel de masini ce au cutii automate. Insa mai exista clar si alte aspecte benefice aduse de aceste autovehicule, cum ar fi faptul ca la astfel de masini nu va muri motorul, va fi mai usor de urcat in rampa cu ele, ca sa nu mai aducem in discutie faptul ca o astfel de masina ce are o cutie automata poate avea pana la 10 viteze.

Cum ramane cu eventuale reparatii necesare la cutii automate?

Iata o intrebare pe care multi o au si carei multi nu ii stiu rapsunsul, ceea ce ii determina sa nu opteze de multe ori pentru a achizitiona astfel de masini ce au cutii automate.

Ceeea ce trebuie stiut insa cu siguranta este faptul ca mai nou exista din ce in ce mai multe astfel de masini si in Romania si mai mult decat atat, exista service-uri auto care sunt specializate in reparatii de astfel de cutii automate.

Asadar, nu mai exista problema ca astfel de parti ale unei masini nu se pot repara, din contra. In caz de orice problema, se va face o diagnoza computerizata, un test de rulaj si se va depisat rapid orice problema, urmandu-se a se repara la fel de simplu de catre experti in domeniu.

Asadar, daca deja cochetati cu ideea de a avea o masina ce are o cutie automata, nu o abandonati atat de repede.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Cuvinte Alese’s story.