Sisteme de irigatii — IRIGO

Indiferent daca am detinut o portiune de gazon si care este acasa la noi , am putea sa avem gradina care sa fie una mare si plina cu flori, in orice situatie acestea trebuie udate in mod periodic iar in unele cazuri putem avea o amplasare in care cultivam legume si avem sisteme de irigatii iar in aceste cazuri e o adevarata necesitate.

Cu toate acestea inainte de cumpararea unui astfel de sistem irigatii, este important sa tinem cont de unele aspecte.

Pe piata se gasesc 2 tipuri ale sistemelor cat mai mari care sunt necesare cand se fac aceste irigatii:

- Sisteme ce se gasesc la subteran;

- Sisteme ce sunt cunoscute ca fiind supraterane.

De sisteme subterane o sa avem nevoie pentru irigarea gazonului cu aspersoare telescopice.

Este destul de convenabil din cauza instalarii care sa fie permanente si care se fac direct in subteran. In acest fel nu va fi nevoie sa le strangem sau sa mutam furtunele si aspersoare care se gasesc la suprafata, cat si in gradina, avand in vedere si de zona ce o sa fie udata.

Nu e necesara nici a se efectua demontarea care se face la sistemele de irigatii in cadrul perioadelor reci din an, adica pentru ca sistemul sa fie protejat in fata inghetului pentru ca are montajul valvelor automate ce sunt necesare in timpul drenajului.

Componentele care sunt importante in privinta sistemelor de acest tip sunt niste aspersoare telescopice cat si hidrantii si in acelasi timp conectorii si diverse alte elemente specifice, care sunt automatizare cum este programatorul pentru udare cat si altele care sunt de acest fel.

Aspersoarele telescopice ce sunt instalate in cadrul unei zone subterane, pot fi ridicate peste sol si in acelasi timp pot sa ude unde e necesar, dupa disparitia lor sub gazon , imediat dupa terminarea treburilor pentru care au fost instalate.

Aceasta conexiune ce este facuta direct la robinet in sistem poate fi facut utilizand pentru acest lucru un hidrant.

Piesele care au fost considerate utile pentru a se face conectarea sunt niste piese disponibile care au in componentele de filet cu dimensiuni dupa cum ar fi spre exemplu foile care au ¾” sau cate 1”, acestea fiind unele utile in cadrul procesului de conectare caree se face in mod direct la fiecare sistem de irigatii si de asemeni la sursa folosita pentru apa menajera.

Pot sa fie conectate liniile si de asemeni canalele de irigatii, folosind pentru asta niste ramificatii care se numesc sisteme de tip -2 cai sau un distribuitor care este cunoscut ca nume si in termenii specializati de tip — 4 cai. Ca si alternativa in privinta distribuitorilor, aceste linii individuale pot sa fie operate in cadrul modului manual, pentru ele folosindu-se niste valvele specifice de reglaj ca si acelea care sunt utilizate la inchidere.

Tehnica specifica de conectare a componentelor ce sunt aferente conductelor, este important sa fie simple cat si rapide si conexiunile cat si conectorii pot asigura etansarea care se va face in mod perfect.

Pentru a planifica un sistem de irigatii important este sa avem informatii, asa cum ar fi spre exemplu: suprafata pe care o are gradina care se doreste sa se irige, la ele adaugandu-se si obstacole ce nu trebuie sa fie udate, asa cum ar fi de exemplu aleile cat si pergolele, insa si piscinele si distanta ce se gaseste intre pomi pana la randuri, cand este cazul.

Like what you read? Give Cuvinte Alese a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.