Подаръци сплотяващи семейството

Дойде ли декември цялото семейство сядаме и обсъждаме какви подаръци ще подаряваме и на кого. Тази година мотото ни е “Деца и родители — заедно!”. Хем нашето семейство приготвяме, избираме, рисуваме и надписваме подаръците заедно, хем подаръците са такива, които подкрепят деца и родители да създадат връзка помежду си по значим начин.

Двоен диск с песни Добродетели

Най-добрият подарък за дете до 12-годишна възраст!

Този ни е любимият. Пускаме песните колата и всички пеем от сърце. Децата са с тези песни от раждането си— красива музика с роял, флейта и виолончело, ясна българска реч, чрез тях заедно опознаваме смисъла на честност, доброта, милосърдие, оптимизъм… Песните от албума са направени и замислени така, че родителите и децата да пеят заедно.

По-голямата ми дъщеря Ясна (6 г) сама избира диска за подарък на приятелки и учителката си.

Няколко песни можете да чуете тук https://www.facebook.com/pg/elven.bg.ltd/videos/

Диск и книга с наложен платеж могат да се поръчат от тук: http://elven.bg/cdorder.

Албумът е наличен в Spotify, ITunes и CD Baby (https://store.cdbaby.com/cd/Dobrodeteli).

Тази събота мина премиерата му. Над 100 деца пяха на сцената, залата беше пълна, билетите свършиха. Децата участници в концерта продължават да си ги пеят и след края му за учудване на родители и учители. Снимки има тук: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.602050856917653&type=1&l=04cd592eef

Книги Бонбончо

Четем “Процесът на помагане” и се заливаме от смях докато мислим по важните за живота теми.

Много приятни за четене — красиви, хубава хартия, успокояващи цветове.

Могат да се поръчат от тук: http://elven.bg/bonboncho

Тук могат да се свалят още, дори такива, в които сам си правиш/оцветяваш илюстрациите: http://lm.pptl.bg/poreditsa/.

Цветята на Ур

Настолната игра на шумерите от преди 5000 години. Открили са дъската и правилата в гробници.

Будя Ясна по-рано преди училище и мятаме пирамиди. Играта е подобна на Не се сърди човече, но според мен е по-динамична и стратегическа. По-подходяща е за игра с деца.

Как се играе можете да видите на това видео: https://www.youtube.com/watch?v=WZskjLq040I

Налична е в Работилница ЕлвенА — elven.bg. Има я в 6 разновидности. Ясна сама си оцвети дъската в розово и лилаво — точно като пролетния вариант с розовите пирамиди.

Ключодържатели от дърво — ръчно оцветени от нас.

Сядаме, правим списък на приятелите на Ясна и за всеки пишем картичка и оцветяваме ключодържател от дърво. Слагаме ги в красив плик и запечатваме. Правим го бавно, за да не излизаме от очертанията.

Учебни материали от дърво

Едва ли има нещо по-използвано вкъщи от седмичната ни програма от дърво закачена на стената. Първото нещо сутрин е да се плъзне показалеца и да се прочете какво следва. Избира се и рокля със съответния цвят. Благодарение на нея кактуса ни си има вече 9 бебета (поливаме го в четвъртък) и сме мотивирани да се оправим бързо за закуската с мед в сряда.

Този и още материали по математика, ограмотяване, сръчности, време и ритъм има налични в Работилница ЕлвенА.

Ваучер за курс или консултация за родители

В Работилница ЕлвенА Любов Миронова провежда обучения и консултации за родители и учители. Любов повече от 10 години обучава такива в цялата страна. Онлайн могат да се намерят множество нейни книги, статии, лекции и участия в предавания за съвременните деца и родителството по значим начин.

ЗАЩО?

Голяма част от трудностите в родителството и нанесените травми на деца идват не от лошотия, а от невежество на родителите. Това, което може да направим за да ги улесним е да им помогнем да се постараят и подготвят.

Подарък за родители (особено бъдещи) — ваучер за курс с качествена информация и проверени в практиката препоръки. Програмата за 2019 е налична тук:

Весели празници и много щастие!

Цветелин Андреев

ca@elven.bg