Vreme


Ponekad se pitam da li je zaista potrebno pustiti vreme da tece. Kao pescani sat u kojem je svako zrno pazljivo skliznulo na drugu polovinu.

Cesto pokusavamo da zavaramo vreme,ali ono samo prati svoj tok i ne osvrce se na nas. Uci nas da u pokretu naucimo na nasim greskama,da lecimo svoje rane i pokusamo da ne pravimo nove. Oziljci svakako ostaju i oni na sebi nose neko svoje vreme i uspomene. Lepe,ruzne…ovisi o nama.

Kao kad mi jednom mesecno pun mesec obasjava put u sumi,ili me svaki put saceka prazna klupa u onom parku,ili svaka zvezda koja treperi kad je potpun mrak. Volim noc jer je mirna,tiha… Vreme samo za sebe uz dobru knjigu,parce papira,solju savrsenog caja i vreme koje tece sporo jer tad kao da je sve usporeno i pocinje magija. Vreme je nagomilalo uspomene i one ne mogu da se izbrisu. Na pocetku boli,struze ti zarasle rane,a posle…pa bude lakse do trenutka kad na te neke uspomene kad ih se setis samo se nasmejes. Da li posle nekog vremena i dalje boli? Boli,ali malo jer naviknes se…a vreme ide dalje stvarno se ne osvrce. Ti kao i svako nadas se,ali znas da od toga nema nista. Moras da budes jak i samo glavu gore. Vreme te nece maziti ni cekati. Zadace ti cak i rok za neke stvari,zadavace ti izazove i uci ce te… Nece biti blago i ne treba! Moras da budes jak,fighter! I da pokusas da ne razmisljas za jucer nego za danas i sutra. Kad sve prodje uvidis da si postigao nesto. Nesto si novo video,naucio,napravio… To je ono sto si danas planirao a sutradan postigao. Budes ponosan i da ono cemu svi tezimo budes SRECAN! Mala rec a od tako velikog znacaja! Biti SRECAN danas je dar.

Stephen Hawking, “A Brief History of Time.” cuveni fizicar i njegove teorije. Dao je i on sebi ogranicenog vremena,ali nakraju ga je vreme zavolelo i stopilo se sa njim.

Svako ima svoju teoriju vremena. Cuvena recenica “Vreme leci sve.” Ne bih se slozila,vreme samo umanjuje bol i zarasta rane. Vremenom ojacas ledja da bi mogao normalno da hodas,a posle i da trcis. Bezbroj prelistanih i procitanih stranica vremenom budu naucene.

Odrastas,staris i postajes svesniji vremena,a ono ima jos jedan naziv i zove se ZIVOT! Imas jedan i mnogo je vredan i lep. Iskoristi ga maksimalno jer te vreme upravo potseca na to da ga zivis!

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.