На базі ZAMA Mind Network впроваджує FHE у сховище даних для зашифрованого Web3

Journey
3 min readFeb 22, 2024

--

Рішення для обробки даних із підтримкою FHE на базі Zama спрямоване на розширення можливостей обчислень на основі зашифрованих даних на децентралізованих платформах

Компанія Mind Network рада впровадити повністю гомоморфне шифрування (FHE) у свою сукупну систему зберігання даних MindLake, створену на базі Zama, провідної дослідницької компанії FHE. Це знаменує собою суттєвий крок уперед у нову епоху наскрізного шифрування для Web3.

Mind Network використовуватиме передові технології FHE від Zama для створення власного набору продуктів, починаючи з проекту MindLake — новаторського накопичувача даних, призначеного для розширення можливостей обчислень над зашифрованими даними на децентралізованих платформах.

Zama — криптографічна компанія з відкритим вихідним кодом, що створює сучасні рішення FHE для захисту конфіденційності в блокчейні та штучному інтелекті. Вони розробляють передові криптографічні інструменти та рішення для розробників. FHE дозволяє виконувати обчислення із зашифрованими даними без необхідності розшифрування. Цей новаторський підхід забезпечує конфіденційність та безпеку даних, відкриваючи нові можливості для безпечного аналізу даних, хмарних обчислень тощо без шкоди для конфіденційності користувачів.

MindNetwork — один з перших токенізованих стартапів, які впровадили FHE в Web3. Він спроектований як обчислювальна мережа FHE та привносить принципи нульової довіри у безпеку даних у ланцюжку, пропонуючи децентралізовані обчислення та рішення FHE. FHE, так званий «Святий Грааль криптографії», дозволяє обчислювати зашифровані дані без розшифровки. Це досягається за дотримання наскрізного шифрування даних у ланцюжку, щоб гарантувати індивідуальне володіння даними.

MindNetwork пропонує децентралізовану та масштабовану обчислювальну мережу FHE. Щоб стимулювати попит на ринку, Mind Network пропонує такі продукти для захисту всіх даних, транзакцій та штучного інтелекту у Web3:

1) MindLake: об’єднане рішення для забезпечення конфіденційності та безпеки даних з підтримкою FHE для сценаріїв використання AI, DePin та ігор поверх Arweave, IPFS та Greenfield.

2) MindSAP : протокол прихованих адрес FHE, наданий Ethereum Foundation, який забезпечує сумісну та безпечну передачу цінностей у відомих публічних ланцюжках та Chainlink CCIP.

3.) MindRollup (майбутній) : об’єднання ставок FHE у партнерстві з партнерами вищого рівня.

Mind Network вважає, що FHE є новим стандартом безпеки даних у ланцюжку і, як такий, зрештою пошириться на весь Web3. Ця початкова пропозиція продукту показує, як Mind Network допомагає галузі отримати доступ до FHE у найбільш доступних варіантах використання. Найближчими місяцями піде ще багато варіантів використання та впровадження децентралізованих додатків. У нещодавно завершеному першому епізоді кампанії тестової мережі Mind Network отримала понад 40 тисяч активних гаманців за 6 тижнів.

Досягнення Mind Network, у тому числі 1-е місце на хакатоні ETH у Сінгапурі та участь у престижних програмах, таких як Ethereum Fellowship Program, Binance Incubation Camp, Chainlink BUILD Program та Consensys Scale, підкреслюють її значний внесок у цю область.

Співпраця Zama і Mind Network знаменує нову еру для Web3, гарантуючи, що дані користувача залишаться зашифрованими і конфіденційними навіть під час обробки. Заснована на технології Zama, Mind Network прагне не тільки захистити дані від потенційних загроз квантових обчислень, а й відкрити нові можливості для безпечних децентралізованих обчислень, встановлюючи новий стандарт конфіденційності та безпеки.

Для отримання додаткової інформації та оновлень про інновації Mind Network відвідайте їхній веб-сайт та соціальні мережі:

Веб-сайт | Твіттер | Медіум | Ютуб | Гітхаб | Гітбук |
Дискорд | Телеграм

--

--