Primàries Barcelona.

La candidatura IAM TOGETHER.

Em dic Darius Funallet i el passat dimecres dia 7 de novembre vaig presentar formalment la candidatura a @primaries2019.

Tot l’equip que vàrem fundar @iamtogether va valorar la possibilitat de presentar-se i així tenir l’oportunitat de poder implantar les iniciatives que empoderen als ciutadans des de la ciutat de Barcelona.

El 2013, a iamtogether visionàvem un món més just gràcies a la xarxa i la tecnologia, doncs aquestes dues eines, usades amb astúcia, fan que la societat atomitzada pugui associar-se amb facilitat quan hi ha interessos comuns. Crèiem i creiem que la recerca del bé individual i les associacions espontànies per interès, duran al bé comú proactiu.

Amb aquesta iniciativa, podíem demostrar que qualsevol persona interessada a tenir un guany pot trobar un altre amb un interès semblant, associar-se i tenir més força i capacitat per assolir l’objectiu marcat.

Busquem ser tan grans com els més grans per poder parlar d’igual a igual.

La nostra filosofia parteix en buscar primer el benefici propi, això fa que en la majoria dels casos d’embergadura hagis de buscar persones en la mateixa situació que tu, associar-te amb ells i tenir la força suficient per poder parlar d’igual a igual.

Es va començar amb l’objectiu de reduir els costos dels serveis bàsics. Creiem que una societat esclavitzada pels serveis més bàsics mai podria ser lliure.

Us citaré un parell d’accions que vam executar:

Durant nou mesos vàrem vendre milions de litres de combustible amb un 10% de descompte directe en més de 600 estacions de servei d’arreu d’Espanya usant una targeta VISA pròpia. Tenir 100 € en la nostra targeta moneder, significava disposar-ne de 110 € per a combustible. Pel que fa a aquest repte, també es va tenir el coratge i no ens va tremolar el pols, de cancel·lar el contracte amb la petroliera amb qui teníem l’acord, ja que va ser condemnada per pactar preus amb altres empreses del sector, i enteníem que fer un descompte sobre un preu màxim pactat amb la competència és un engany a la societat i als nostres usuaris.

Uns mesos més tard, quan Enel va fer una OPV d’accions d’ENDESA, vàrem articular un mètode per a poder adquirir el 30% i així influir en la política energètica del país. La OPV estava plantejada perquè el petit accionista no tingués cap influencia un cop feta l’adquisició de les accions. Nosaltres en volíem prendre el control i vàrem desenvolupar un pla per saltar de forma legal les bases de la citada OPV i donar així poder al petit accionista. Al SXXI entenem que es precisen polítiques energètiques molt més saludables.

Aquest últim repte va ser molt emocionant, ja que en una setmana el nostre web tenia més visites que qualsevol diari d’abast estatal del país, vàrem fer més 100 mil transaccions d’arreu del món, i tot i que no vàrem assolir la quantitat mínima, vàrem donar un cop de puny sobre la taula per treure el cap com a societat que quan s’organitza amb un objectiu clar i concret i sobretot on s’expliqui molt bé el benefici individual que s’obté, es pot avançar.

En aquest temps, i coincidint que el Dr. Graupera va proposar les primàries, tot l’equip a IAMTOGETHER estava treballant en una eina que pretenia revolucionar l’independència ciutadana mitjançant un moneder-passaport ciutadà, i de ben segur ho oferirem de franc a qualsevol candidat que surti escollit per ajudar a assolir el bé més preuat, la independència i llibertat de cadascú de nosaltres al marge de banderes i territoris.

La nostra candidatura, no és només d’idees i propostes, nosaltres sabem el que es haver fet accions des de l’àmbit privat, sense subvencions, amb el que tenim. Nosaltres ja em executat, no parlem des de la teòrica, parlem des de la teòrica i la practica, doncs som emprenedors, no ens cauen els anells i pensem capgirar un sistema on hi ha massa regles i poc sentit comú. Nosaltres escoltem, planifiquem i executem, corretgim i tornem a executar; i així continuament.

Sabem de l’esforç, de l’abast i la magnitud dels obstacles que ens trobarem i dels que encara no em valorat per desconeixement, però el que si és cert, és que no desistirem perquè cada persona aconsegueixi la seva independència, es faci càrrec de les seves responsabilitats i així es formi una comunitat proactiva de creadors, consumidors per assolir una societat saludable i alegre.

Reprenem el camí amb les primàries, per anar modelant i plantejant el nostre discurs, les nostres propostes i presentant el millor equip possible.

Sortim o no escollits, el que si sabem és que pensem desenvolupar les nostres idees ja sigui des de l’àmbit privat com de l’administració pública.

Visca els Barcelonins!