Nova dècada, nous reptes


Avui en faig 40. Déu n’hi dó. Moment per reflexionar, com quan ara fa un any, i com vaig explicar en aquest post, vaig fer un petit canvi a la meva vida buscant gaudir al màxim de moltes coses que, per culpa de la feina, no havien rebut l’atenció que mereixien en anys anteriors: El dia a dia de les meves filles, les aventures de fer créixer Volcànic Internet, recuperar la forma i tornar al bàsquet per un “últim ball”…

Hi ha un tema que mereix capítol a part i és la relació i els vincles amb el meu entorn més proper, en aquest cas, el meu poble: Riudaura. El racó de món on fa més de 10 anys vam decidir amb la Silvia que hi creixerien els nostres fills i ens faríem vellets.

Durant els anys que he viscut amb la maleta als peus del llit el poble i les seves persones han tingut en moltes ocasions cura que a la meva família no li faltés de res. Riudaura és un poble petit però amb una gran gent i tenia molt clar que en la mesura de les meves possibilitats intentaria retornar a la comunitat tot allò de bo que ens ha donat a la meva família.

Des de fa un any tinc l’honor i la sort de formar part de la Comissió de Festes del poble, on ens encarreguem d’organitzar una sèrie d’actes al llarg de l’any que són punt de trobada i celebració pels veïns de Riudaura. També com a membre de Verregassos de Riudaura ajudo a poder tirar endavant un calendari d’activitats culturals, festives i gastronòmiques des d’aquesta associació que des de 1999 ajuda a dinamitzar la vida social al poble.

Ara, però, és el moment de fer un pas més. Un pas endavant per poder ajudar que Riudaura, que és un indret meravellós, sigui encara un poble millor. Millor per als que hi vivim i formem part de la seva comunitat, millor per als qui hi venen esporàdicament, millor per als qui simplement són de pas.

És per això que juntament amb una colla de veïns i amics riudaurencs hem decidit construir un projecte comú i específic per concórrer a les Eleccions Municipals del 24 de Maig.

Hi pensem dedicar les nostres millors energies i habilitats durant els pròxims quatre anys. Som gent diversa com divers és el mateix poble. Tenim però, un objectiu clar i comú. Fer que Riudaura sigui el poble que els riudaurencs volen que sigui. Som gent independent, com independents volem que siguin les nostres decisions pel bé del poble. Allunyats de les anades i vingudes amb interessos partidistes que tenen les formacions polítiques de tota la vida i que en l’actualitat es troben agafats a contrapeu per la força i decisió dels moviments socials.

Fa algunes setmanes que hi anem treballant. Hem anat porta a porta escoltant el que els nostres veïns pensen del seu poble i com volen que aquest evolucioni durant els pròxims quatre anys. Quines són les seves prioritats i què esperen del proper govern municipal. Tan bon punt les Eleccions siguin convocades oficialment la setmana que ve farem els tràmits necessaris per fer néixer la nostra Agrupació d’Electors Independents.

Serà un camí llarg i amb obstacles, entre altres motius per la nostra inexperiència en el món polític, però estic totalment convençut que amb les aptituds que aquestes persones hem demostrat en altres àmbits i amb la il·lusió i ganes que hem posat en aquest projecte, cap repte serà massa gran ni cap fita inabastable. Us ho asseguro, és un gran equip.

Riudaura ha demostrat sobradament en el passat que quan el poble treballa en conjunt tot és possible. Venen anys apassionants per la política i és el moment que les persones passem d’espectadors a actors. Els grans països es fan a base de grans pobles. Riudaura s’enfronta a uns reptes formidables. És l’hora que entre tots fem Riudaura.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated David Jané’s story.