De verwarming van je woning is heel belangrijk voor je woonplezier. In de winter kan het flink koud worden en dan is het belangrijk dat je een plek hebt waar je je kunt terugtrekken en kunt opwarmen na bijvoorbeeld een kille fietstocht. Je kunt je lekker in de hoek van de bank nestelen met een kopje thee en een spelletje doen of een film kijken. Zonder warm huis wordt het echter een vervelende winter. De verwarming van woningen in Nederland gebeurt steeds vaker door een combiketel, die warm water produceert waarmee ook de radiatoren in de woning worden verwarmd. Ook is het mogelijk dat dit gebeurt met een gaskachel, waarbij het warme water wordt geproduceerd door een geiser. De kachel of ketel verwarmt water, dat naar de verschillende radiatoren in de woning wordt gestuurd. Deze radiatoren zijn afzonderlijk open en dicht te draaien, waardoor je tot op zekere hoogte kunt regelen hoe warm het in een kamer wordt. Als je bijvoorbeeld veel tijd in de woonkamer doorbrengt maar weinig in de slaapkamer, kun je de radiatoren in het slaapvertrek dicht draaien waardoor alleen de woonkamer verwarmd wordt. De thermostaat hangt in principe ook altijd in de woonkamer, zodat hier de temperatuur ingesteld kan worden. Als je vervolgens naar bed wilt gaan en het nog te koud is in het slaapvertrek, kun je de kachel wat hoger zetten waardoor er meer warmte wordt verstuurd naar de radiatoren. Nu kun je de knoppen in de woonkamer dichtdraaien en die in de slaapkamer weer open, waardoor het hier warmer wordt en in de woonkamer niet. Er zijn ook speciale knoppen verkrijgbaar, waarmee je de temperatuur in de verschillende kamers afzonderlijk kunt regelen. Je kunt bijvoorbeeld in de slaapkamer een thermostaatknop installeren, waarmee je kunt instellen hoe warm je ongeveer wilt dat het in deze ruimte wordt. Als de kachel of ketel aan slaat, bepaalt deze knop hoe warm het in de kamer is en of de radiator wel of niet verwarmd wordt, afhankelijk van de temperatuur waarop de knop ingesteld staat.

Nieuwe radiatoren aanschaffen

Als je verwarming minder goed gaat werken, gaat het rendement omlaag. Dit betekent dat er steeds minder warmte wordt geproduceerd voor dezelfde hoeveelheid gas die wordt verstookt door de kachel of ketel. Speciale hoogrendementsketels zorgen ervoor dat de energie zo goed mogelijk wordt benut, maar bepaalde zaken kunnen dit proces tegenwerken. Zo kan een lekkende leiding of een tochtend kozijn een flinke extra kostenpost zijn en een hoge energierekening produceren. Ook kunnen versleten radiatoren de efficiëntie van je verwarmingssysteem flink benadelen. Om dit te voorkomen, is het verstandig oude en versleten radiatoren tijdig te vervangen. Een radiator gaat op den duur roesten en dit komt de efficiëntie niet ten goede. Wanneer er water lekt uit de radiator of hij steeds meer geluid begint te maken, terwijl ontluchten niet helpt, kan het verstandig zijn om te gaan nadenken over een nieuw exemplaar. Radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en je kunt altijd wel een nieuw exemplaar vinden dat goed past op de plek van de oude. Ook als je vindt dat de radiator niet goed past bij het interieur, kun je overwegen om nieuwe radiatoren aan te schaffen. Een modern interieur wordt bijvoorbeeld een stuk minder strak van een ouderwetse, lompe radiator terwijl een modern exemplaar juist het traditionelere, ouderwetse interieur verpest. Daarom kun je ook nieuwe radiatoren aanschaffen als je wilt dat ze beter passen bij je inrichting. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, dus er is altijd wel iets dat past bij jouw woning en smaak

Website www.deallergoedkoopste.nl

Op de website www.deallergoedkoopste.nl kun je goed terecht voor het bestellen van nieuwe radiatoren in alle soorten en maten. De website heeft een webshop, waarin alle producten die worden aangeboden overzichtelijk worden weergegeven. Je kunt rustig vanachter je eigen pc nieuwe radiatoren uitzoeken en ze direct bestellen. Ook wordt op de site een handige rekenhulp gegeven, waarmee je de benodigde capaciteit van je nieuwe radiatoren kunt berekenen. Door een aantal gegevens in te vullen over de woning kun je direct het benodigde Wattage van je radiatoren uitrekenen. Je moet bijvoorbeeld invullen wat de afmetingen en de inhoud van de ruimte in kwestie zijn. Ook is het belangrijk dat je aangeeft wat voor soort kamer het betreft: de gewenste temperatuur van de woonkamer is bijvoorbeeld hoger dan die in de slaapkamer. Daarnaast zijn er nog wat gegevens nodig met betrekking tot de woning zelf. De muren van een vrijstaande woning grenzen bijvoorbeeld allemaal aan de buitenlucht, waardoor de verwarming van de kamers minder effectief is dan die van kamers in een tussenwoning, waarbij de muren van de andere kant ook verwarmd worden. Ook moet je aangeven of je een oude, slecht geïsoleerde woning hebt en of de muren zijn geïsoleerd. Als alle gegevens zijn ingevuld krijg je de benodigde capaciteit te zien en kun je een of meerdere nieuwe radiatoren gaan uitzoeken. In de webshop zijn de producten die worden aangeboden in handige categorieën ingedeeld:

  • cv toebehoren
  • verticale radiatoren
  • Horizontale radiatoren
  • design radiatoren

Je kunt dus kiezen voor een traditioneel, horizontaal model, maar ook voor een design exemplaar gaan. De design radiator wordt bijvoorbeeld veel gebruikt in badkamers, waar het gemakkelijk is om handdoeken te drogen direct op de radiator. Op www.deallergoedkoopste.nl kun je direct een product uitzoeken en bestellen, zodat je snel weer voldoende warmte in je woning hebt of je interieur helemaal wordt afgemaakt.

Written by

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store