In ieder huis moet een systeem zijn voor het verwarmen van de vertrekken en er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop u uw huis kunt verwarmen. De meest gekozen manier van dit moment is een centraal verwarmingssysteem dat gecombineerd wordt met radiatoren in ieder vertrek van de woning. Natuurlijk zijn er ook andere warmtebronnen waar u voor zou kunnen kiezen. Zo is er natuurlijk altijd nog de mogelijkheid van de open haard of van een elektrisch straalkacheltje, maar deze hebben beide als nadeel dat ze maar één ruimte van de woning verwarmen. Bij de open haard komt daar bovendien als extra nadeel bij dat u er steeds om moet denken dat er genoeg hout op het vuur komt. Een CV met radiatoren is wat dat betreft veel eenvoudiger in gebruik. U hoeft enkel de thermostaat omhoog te draaien en vervolgens schakelen alle radiatoren automatisch aan. De rest van de dag hebt u er dan geen omkijken meer naar en dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk. Kiest u ervoor om op alle radiatoren thermostaatkranen te zetten, dan kunt u bovendien heel eenvoudig per ruimte de temperatuur regelen. In de badkamer hoeft bijvoorbeeld alleen maar warmte te zijn op het moment dat u gaat douchen, de rest van de dag kan het hier prima een stuk kouder zijn. Dit regelt u heel eenvoudig door even voordat u de badkamer in wilt gaan de knop helemaal open te draaien en zodra u dan klaar bent draait u deze weer omlaag. Zo gebruikt u alleen warmte op het moment dat u het nodig hebt. Dat is het grote voordeel van werken met een centrale verwarmingsketel in combinatie met radiatoren.

Welke radiatoren hebt u nodig?

Als u een dergelijk systeem aan gaat leggen, dan is de grote vraag natuurlijk wat voor soort radiatoren u nodig hebt. Dit kan niet op voorhand voor iedereen zo gezegd worden, het is namelijk afhankelijk van de grootte van iedere ruimte en van hoe warm u de kamer wilt hebben. Dit is natuurlijk allemaal heel erg persoonlijk. Hoe weet u dan toch welke radiatoren u voor welke ruimte aan moet schaffen, zodat u toch voldoende capaciteit hebt? Dit kunt u heel gemakkelijk uitrekenen via de rekenhulp van De Allergoedkoopste. Hiervoor hoeft u namelijk maar een aantal gegevens in te vullen, gegevens die u bovendien zelf gemakkelijk kunt bepalen. U vult in de module in:

  • wat de lengte, de breedte en de hoogte van het vertrek is, zodat de inhoud berekend kan worden
  • welke temperatuur u in de kamer prettig vindt
  • of u geïsoleerde muren hebt
  • of u een oudere of slecht geïsoleerde woning hebt
  • of u in een vrijstaand huis woont of een hoekhuis

Hebt u dit ingevuld, dan berekent de module voor u welke capaciteit de radiatoren in het betreffende vertrek moeten hebben. Zo kunt u voor iedere kamer in uw woning uitrekenen welke verwarmingscapaciteit u nodig hebt. Waarom zijn al deze gegevens nou nodig voor het berekenen van de verwarmingscapaciteit? De temperatuur spreekt voor zich, net als de inhoud van de ruimte. Hoe groter de kamer is, hoe meer capaciteit u immers nodig hebt. Is de woning niet of slecht geïsoleerd, ook dan hebt u natuurlijk radiatoren met een hogere capaciteit nodig, aangezien er meer warmte verloren zal gaan. Woont u in een hoekhuis of een vrijstaande woning, ook dan zal er meer warmte verloren gaan aangezien veel muren vrij zijn. Hebt u daarentegen een appartement of woont u in een flat, dan profiteert u van het feit dat uw muren tegen die van uw buren aanzitten. Hierdoor blijft de warmte beter in huis en hebt u dus een minder hoge capaciteit radiatoren nodig. Is het nu het geval dat u in een bepaalde ruimte en hogere capaciteit nodig hebt dan met één radiator te behalen is? Dan kiest u natuurlijk gewoon meerdere exemplaren en telt u de verwarmingscapaciteit van beide gewoon bij elkaar op.

Koop bij De Allergoedkoopste

Op de website van De Allergoedkoopste kunt u dus heel eenvoudig uitrekenen welke capaciteit radiatoren u nodig hebt, maar u kunt daar ook meteen deze producten aanschaffen. Zij hebben een ruime collectie op dit gebied en bovendien profiteert u bij hen van vele voordelen. Kiest u voor radiatoren van De Allergoedkoopste, dan kiest u voor een goede kwaliteit tegen de allerlaagste prijs. Bij veel bedrijven moet u lang wachten voordat u uw bestelling in huis hebt, maar bij hen is dat niet het geval. Zij hebben altijd alle producten op hun website ook op voorraad, waardoor u ze binnen twee werkdagen in huis hebt. Zo kunt u dus ook daadwerkelijk snel aan de slag gaan met de aanleg van de radiatoren. Een ander voordeel van De Allergoedkoopste is dat zij altijd honderd procent fabrieksgarantie geven en dat zij bestellingen altijd gratis in Nederland bezorgen. Er komen dus niet aan het eind van uw bestelling opeens nog vele extra kosten over heen. Bij hen hebt u bovendien de mogelijkheid om te kiezen voor achteraf betalen. Er zijn dus vele redenen waarom u voor radiatoren juist naar De Allergoedkoopste zo gaan. Een reden is nog niet genoemd en dat is dat zij een zeer ruime keus bieden. Zij hebben zowel gewone als design exemplaren in hun assortiment. Daarnaast bieden zij ook alle accessoires en toebehoren aan die u nodig hebt voor de installatie. Als u radiatoren wilt gaan kopen, dan kunt u dit dus het best doen bij De Allergoedkoopste.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store