Prijsverschillen autoverzekering in dezelfde straat

de Autoverzekering
2 min readMar 19, 2018

--

Bizar, dezelfde autoverzekering en toch duurder. Terwijl je in dezelfde straat als je buurman woont. Ongeloofwaardig? Toch is het echt waar. Binnen de markt van autoverzekeraars zijn er verzekeraars die wel tot bijna 80% meer premie vragen voor dezelfde verzekering voor iemand die een aantal huisnummers verderop woont.

Belachelijk dat dit voorkomt, maar het is toch realiteit. Grote prijsverschillen zijn te vinden in Rotterdam. Op de Dorpsweg kost een WA autoverzekering van verzekeraar Lancyr op huisnummer 189 circa €53 per maand terwijl op nummer 64 de verzekering circa 92 euro per maand kost! Dit is maar liefst een verschil van 73%. Op jaarbasis is dit 460 euro! Wat veel!

Als we kijken naar de grootste verschil in percentage moeten we ook in Rotterdam zijn, namelijk als je op de Dordtselaan woont.

Er zijn nog meer bizarre verschillen te vinden. Lees hier meer over op: verschillen autoverzekering premie

Wat hebben de verzekeraars te zeggen? Zij geven aan dat ze microzoning toepassen. Dat is heel specifiek kijken per postcode wat de schadelast en schadefactoren zijn in een gebied. Dit microzoning rechtvaardigt de verschillen in autoverzekering premie (volgens de verzekeraar).

Wij vinden het in ieder geval dat het een beetje riekt naar dat de consument voor de gek gehouden wordt. Wat kun je nu doen als consument om ervoor te zorgen dat jij niet degene bent die veel betaalt voor de autoverzekering.

Vergelijken autoverzekering. Het is aan te raden om jaarlijks over te stappen op de autoverzekering. Aangezien de verzekeraar de premies regelmatig veranderd en het zogeheten micorzoning toepast, is de kans groot dat je snel al teveel betaalt! Ga daarom jaarlijks overstappen en begin met het vergelijken van de verschillende premies. Immers een verzekering is maar een verzekering!

--

--