Baarmoeder

“Een kind moet meer dan twee ouders kunnen hebben die wettelijk als ouder erkend zijn. Ook voor draagmoederschap, waarbij een vrouw een kind krijgt voor een ander, moet een wettelijke regeling komen.”

Toen ik bovenstaand dus las via Parool, dacht ik. Dit is toch verwarrend voor een kind. Ik bedoel. Stel je vraagt dan aan zo’n kind. Wie zijn deze mevrouwen? En dat zo’n kind dan antwoordt. Dit is mijn baarmoeder die gaat zo weg, en dat is mijn mama.

Of dat je vraagt aan zo’n kind wat dan een baarmoeder is. En dat die dan zegt. Ja later als ik groot ben is Joyce de baarmoeder en Josefien de mama. Of als je het vraagt aan Joyce en Josefien vice versa.

En dat zo’n kind dan vadertje en vadertje en moedertje en moedertje speelt en dat ze elkaar op vroege leeftijd in dat spel dan ook al rollen toebedelen. Zo van, jij bent papa, jij bent mama, jij bent baarmoeder, jij bent er altijd bij.

Ik vind dat maar raar. Maar misschien moet ik gewoon nog een beetje wennen en mezelf een beetje aanpassen aan de huidige tijdgeest.

zie ook: http://www.parool.nl/amsterdam/-kind-moet-meer-dan-twee-ouders-kunnen-hebben~a4429551/