Boerkini/Burkini

Simpel gesteld vind ik het geen probleem of iemand in burkini, boerkini, bikini, of voor wat dat betreft in een clownspak ergens een zwemgelegenheid bezoekt. Datzelfde heb ik met hoofddoeken, piercings, tattoos, of anderzins lichaams-oneigenlijke uitingen.

Dat je dan zegt, ja maar dat hoort bij mij en waar ik in geloof. Ja tuurlijk. Zolang je mij niet met je uiting van zogenaamde kuisheid lastig valt, is dat prima. Dus zeur zelf ook niet over regels. Echter dat gezeur over mag dat nou wel, of mag dat nou niet? Ik denk dan…

— en ik doe hier nu even een Hanina Ajarai door m’n jeugd erbij te betrekken —

Vroeger als klein mannetje op het strand mocht ik ook niet mee naar het naaktstrand, want te jong en zo. Leeftijdsdicriminatie sec gezien maar wat doe je daar als jonkie aan. Straks krijgen we dan wellicht als het zo doorgaat, naast het gewone strand en naaktstrand naar een boerkini-strand. Dat baart mij dan toch wat zorgen. Want waar het verschil tussen gewoon strand en naaktstrand namelijk een leeftijdsonderscheid is, is die tussen een gewoon strand en een boerkini-strand een geloofsonderscheid.

Dit laatste moeten we in een seculiere maatschappij niet willen. Niet als regel. Nooit.