3 saker som värmer en tjänstepersons hjärta

Tillbaka på jobbet efter en mycket skön ledighet över högtiderna. Ser att att jag har en lyckats landa en del opublicerade inlägg nu som jag nu kommer publicera efter hand. Alltså, inte helt dagsfärska tankar men lite reflektioner från senaste tiden.

Snabba iakttagelser från en trevlig förvaltningsdag innan jul:

  • Det fördes en diskussion om att använda ordet tjänsteperson igår på kommunledningskontorets förvaltningsdag. Praktiskt (och korrekt)
  • Att se att de verksamhetsmål som är satta för kommunen 2017 strävar efter ökade samarbeten mellan såväl förvaltningar och andra kommuner. Jag är övertygad om att en grund för en bättre medborgarservice är att vi hittar genvägar och samarbetsytor som ytterligare förbättrar effektiviteten i ärendehanteringen. Idag finns en rad goda exempel på hur detta gjort till exempel med digitala verktyg som en del av lösningen.
  • Att i nästan alla diskussioner under förvaltningsdagen nämndes just behovet av utvecklad kommunikation. Ultimat hade givetvis varit att detta inte fanns som behov förstås. Nu upplever jag dock att inte bara har vi en gemensam problembeskrivning, men också tankar på gemensamma lösningar och det, mina vänner, är en väl grusad gata i ett halkigt landskap.