De belangrijkste ondernemerswaarde.

‘U wordt niet 100% de oude, wel 100% de nieuwe. De ‘oude’ ik was immers vastgelopen. En terug gaan naar die ‘oude’ ik betekent dat u in de toekomst waarschijnlijk opnieuw vastloopt.’

Bovenstaande las ik op een website voor mensen met bewegingsproblemen. En het klopt. De vraag om verandering ontstaat vaak pas wanneer u ontdekt dat u vastloopt. En als u de stap naar verandering dan eindelijk zet, gaat u natuurlijk voor een verandering die blijvend is. Zodat u ook in de toekomst kan blijven bewegen en niet wederom vastloopt.

Bij ondernemers is dat net zo. Als ondernemer wilt u niet vastlopen maar juist de markt een stapje voor zijn. De groei van uw onderneming heeft u gebracht tot waar u nu staat en dat is een hele prestatie. Maar dan dreigt opeens de zaak alsnog vast te lopen. Uw geoliede organisatie zit vastgeroest in de dagelijkse processen. Met als gevolg dat het inspelen op bewegingen in de markt de nodige kwaliteit én noodzakelijke snelheid mist. Uw organisatie staat stil en dat kan simpelweg niet. Tijd voor een verandering dus.

Veranderen betekent nieuwe keuzes maken. Keuzes met vaak grote gevolgen voor uw mensen en de bestaande processen. Veranderingen roepen immers altijd veel vragen op. Veranderingen maken uw organisatie onrustig en dat is slecht voor de bestaande, huidige processen. Allemaal problemen waar u, juist nu de omzet toch al onder druk staat, niet op zit te wachten. U komt dan ook al snel tot de conclusie dat de gevolgen van alle veranderingen niet te overzien zijn. En dat het doorvoeren ervan onmogelijk lijkt.

Maar waarom moeilijk doen wanneer het ook samen kan, en met de nodige creativiteit? Elke verandering begint met creativiteit (outside-the-box). En creativiteit binnen een organisatie komt tot het best uiting wanneer je er samen aan werkt. Ik geloof dan ook dat creativiteit de belangrijkste ondernemerswaarde is voor de toekomst. Want creativiteit geeft niet alleen nieuwe inzichten en maakt het samenwerken vruchtbaar, het is ook heel leerzaam en leuk. En ik geloof dat als veranderingen leuk worden, ze wel mogelijk zijn. En ik geloof daar 100% procent in.