Itt van, hogyan tudod támogatni a Direkt36-ot. És az is, hogy mit adunk érte

direkt36
Jan 16, 2015 · 2 min read

Jövő héten indul a Direkt36 támogatói kampánya, és most ennek a legfontosabb elemét magyarázzuk el.

Ha még nem ismersz minket, olvasd el a történetünket vagy ismerkedj meg korábbi cikkeinkkel.

A legtöbb adománygyűjtés úgy zajlik, hogy a támogató átadja a pénzt, a kedvezményezett szervezet örömmel elfogadja, majd mindenki megy a dolgára. A Direkt36 kampánya azonban nem ilyen lesz. Ha segítesz bennünket, akkor — amellett, hogy segíted a hatalmat ellenőrző újságírást-egyúttal tagja leszel a Direkt36 támogatói körének, és így részese lehetsz ennek a fontos és izgalmasnak ígérkező munkának.

Három kategóriája van a tagságnak. Ezekhez különböző összegek kapcsolódnak, amelyeket azért adtunk meg euróban, mert a kampány egy nemzetközi oldalon fog futni. Ennek oka egyrészt az, hogy nyitottak szeretnénk lenni az esetleges külföldi támogatók felé, másrészt pedig egyszerűen az, hogy a nemzetközi oldalakon profibb kampányt lehet csinálni.

Melyik ez a három kategória?

Támogató — 10 euró (kb. 3200 forint) Ha ennyivel segítesz bennünket, akkor egy évre tagja leszel a Direkt36 támogatói körének, és folyamatosan beszámolunk neked a nyomozásaink alakulásáról, valamint a műhelytitkaink egy részét is megosztjuk veled. Kapsz egy Direkt36-ikont is, amelyet kitehetsz a Facebook-profilodra, ha szeretnéd mutatni másoknak is, hogy támogatod a központot.

Barát — 20 euró (kb. 6400 forint) Természetesen így is tagja leszel egy évig a Direkt36 támogatói körének, de a Facebook-ikon és a folyamatos emailes beszámolók mellett megkapod e-könyveinket is. Ezekben közöljük az újságírók személyes háttértörténetét a nyomozásokról, amelyek sokszor legalább olyan izgalmasak, mint maguk a cikkek.

Partner — 50 euró (kb. 16000 forint) vagy több Itt nincs felső határa a támogatásnak, és Partnerként jár neked minden, ami a többi támogatónak, de emellett az egyéves tagság alatt meghívást kapsz a rendezvényeinkre is, ahol beszélgetünk arról, amit már kinyomoztunk, és arról, mi az, amit érdemes lenne még kinyomozni.

Fontos tehát, hogy ezek a tagságok mind 1 évre szólnak. Nem kell havonta utalni, elegendő most egyetlen alkalommal támogatni a Direkt36-ot (aztán persze reméljük, hogy egy év után a támogatók meghosszabbítják majd a tagságukat, de ez még messze van).

Iratkozz fel a kampányról szóló hírlevelünkre és kövess minket Facebookon!

Természetesen lesz lehetőség 10 eurónál alacsonyabb összegű támogatásra is, és nagyon hálásak leszünk azért a segítségért is.

4

    4 claps