A kibővített valóság csapdáira figyelmeztet a Black Mirror harmadik évadának kezdő epizódja is

A New York-ban megrendezésre került Comic Con-on mutatkozott be a Black Mirror harmadik évadának első epizódja a Playtest, ami a kibővített valóság sunyi csapdáira hívja fel figyelmet. Most a nagy Pokémon Go láz után, egy ilyen horrorba hajló AR kibővített valóságos sztori nagyot üthet, hiszen a nagyközönség is tudja már miről van szó, nem csak a “kockák” veszik majd a lapot. A sikert garantálja az is, hogy az online sztár csatorna, a Netflix vette meg a brit Channel 4-től Charlie Brooker disztópikus sorozatának új évadát.

A Black Mirror új évada, mindent felvonultat, ami ma trendi az ICT iparban, a hekkelés, a hologramok és a közösségi média, de a poszt-apokaliptikus robotok és mesterséges intelligencia által uralt világ is feltűnik majd az új részekben.

Megszerezték a House of Cards sztárját Michael kelly-t is a sorozat harmadik évadához, de a Roots remake új üdvöskéje Malachi Kirby is ikonikus szerepet kapott az egyik részben. Az új évad október 21-én debütál és 6 részben nézhetjük meg milyen is lesz a jövő, ha kicsit is nem rendeltetésszerűen használjuk a mai trendi ICT technológiákat.

Charlie Brooker a sötét oldaláról mutatta be a kortárs technológiát, a Black Mirror első két évadja minden egyes epizódja más-más történetet szerepelt, új szereplőkkel és helyszínekkel, a középpontban mindig a technológiafüggő társadalom lehetséges problémái álltak.

A sorozat nemcsak görbe tükröt mutatott, arra a kérdésre igyekezett választ adni az egyedi sorozat, mennyire nyomasztó és zavarba ejtő lehet a jövő, ha tényleg mindent az új technológiai fejlődés alá rendelünk és nem élünk vele egy kicsit sem gyanúperrel. Érdemes újranézni most az első két évad 3–3 részét, hogy felkészüljünk az új évadra.