A kibővített valóság csapdáira figyelmeztet a Black Mirror harmadik évadának kezdő epizódja is

A New York-ban megrendezésre került Comic Con-on mutatkozott be a Black Mirror harmadik évadának első epizódja a Playtest, ami a kibővített valóság sunyi csapdáira hívja fel figyelmet. Most a nagy Pokémon Go láz után, egy ilyen horrorba hajló AR kibővített valóságos sztori nagyot üthet, hiszen a nagyközönség is tudja már miről van szó, nem csak a “kockák” veszik majd a lapot. A sikert garantálja az is, hogy az online sztár csatorna, a Netflix vette meg a brit Channel 4-től Charlie Brooker disztópikus sorozatának új évadát.

A Black Mirror új évada, mindent felvonultat, ami ma trendi az ICT iparban, a hekkelés, a hologramok és a közösségi média, de a poszt-apokaliptikus robotok és mesterséges intelligencia által uralt világ is feltűnik majd az új részekben.

Megszerezték a House of Cards sztárját Michael kelly-t is a sorozat harmadik évadához, de a Roots remake új üdvöskéje Malachi Kirby is ikonikus szerepet kapott az egyik részben. Az új évad október 21-én debütál és 6 részben nézhetjük meg milyen is lesz a jövő, ha kicsit is nem rendeltetésszerűen használjuk a mai trendi ICT technológiákat.

Charlie Brooker a sötét oldaláról mutatta be a kortárs technológiát, a Black Mirror első két évadja minden egyes epizódja más-más történetet szerepelt, új szereplőkkel és helyszínekkel, a középpontban mindig a technológiafüggő társadalom lehetséges problémái álltak.

A sorozat nemcsak görbe tükröt mutatott, arra a kérdésre igyekezett választ adni az egyedi sorozat, mennyire nyomasztó és zavarba ejtő lehet a jövő, ha tényleg mindent az új technológiai fejlődés alá rendelünk és nem élünk vele egy kicsit sem gyanúperrel. Érdemes újranézni most az első két évad 3–3 részét, hogy felkészüljünk az új évadra.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.