A tudomány szolgálatába áll a virtuális valóság

Úgy tűnik végre egy komoly tartalomszolgáltató, a Discovery Digital Networks felfedezte mire is lesz jó nekik a színes és szagos virtuális valóság. Bejelentették ugyanis a Seeker VR platformjukat, ami a tudományra és a felfedezésre fókuszál stílusosan a csatorna profilja szerint. A YouTube segít a projekt kivitelezésében, a Seeker VR ugyanis 360 fokos videós digitális történetmesélős tartalomban gondolkodik most még a kezdet kezdetén. Ehhez kértek fel olyan profikat, mint Juan-Peter Schulze, Jason Silva és Louis Cole.

A Seeker 5 VR tartalommal kezd, az Edge of the Earth, Rhinos on the Move, Surf School with Kyle Thiermann, Inside the Arctic Doomsday Seed Vault és Hear Colours részek kerülnek fel így a nagyközönség részére az internetre. A 360 fokos videók a Samsung Gear VR and Oculus Rift-ra lettek eleve optimalizálva, de egyszeri TeCső videóként is élvezhetőek azért valamennyire.

Edge of the Earth rész egy 114.000 láb magasban készült léggömbös utazás dokumentációja, itt mindent megtudunk a légkör működéséről, a ballon emelkedése közben az össze időjárási és környezeti adatok elmagyarázzák a laikusoknak részletesen, így a VR látvány mellett még egy halom tudományos adatot ismerhetünk meg egyszerűen. Érdekes dolog az, hogy a Discovery vállalta be ezt a virtuális valóságot először ilyen komolyan, most a többi hasonszőrű tévés tartalomszolgáltató is nyilván lépni fog. Amitől mindenki félt tehát még az év elején, hogy nincs tartalom a VR hardverekre, most pozitív irányba indult el végre. Nyilván ebből a legtöbbet majd az oktatási intézményekben fognak kamatoztatni, majd egyszer hazánkban is.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.