Miért a PlayStation VR fogja megoldani a Nagy virtuális valóságos ICT hisztit?

Ugyan Mark Zuckerberg az Oculus új virtuális valóságos megoldásával állítólag szépen át fogja rendezni ezt a VR-piacot mégis sokan gyanúperrel élnek vele kapcsolatban. Állítólag bármennyire akarják is, a mai ICT technológia még nem elég profi annyira, hogy 500 dollár alá szorítsa le a VR hardvereket és akkor még nem beszéltünk a kiegészítőkről és a tartalomról, ami ugye még nem igazán leledzik (a 3D videojátékos portolásokat ne nevezzük már igazi virtuális valóság kontentnek azért).

Ugyan a Facebook a maga jól bejáratott közösségi médiájával nyilván rá tudja sózni majd a saját megoldását a hardcore közösködésbe belehülyült felhasználóira, de ez még nem jelenti azt 2016 karácsonyán mindenki a virtuális valóságot kapja majd a karácsonyfa alá és boldogan örül majd neki, mert a Ready Player One Ernest Cline regényen szocializálódott vagy totál elmefogyatékos, mint az legtöbb ICT menedzser vagy cégvezető még hazánkban is.

Ezért is érdemes vigyázó szemeinket majd október 13-án a Sony PlayStation VR debütálására vetnünk, mert ez éppen a fent említett 500 dolláros álomhatárt betartja, igaz itt is kell a tökéletes immerzív élményhez a PlayStation Move kontroller páros és a PlayStaion kamera, ami külön költséget jelent.

Ami azonban a Sony-t már így megjelenése előtt is a nyertesek közé sorolja eme műfajban az a tartalom. Maga a VR kompatibilis cucc egy halom olyan játékkal jön, amire ugranak a konzolokon felnőtt generációk (PC ide vagy oda ez egy elég szép tömeget jelent ma az Y,Z,X és egyéb generációk között, akiknek van pénzük ezekre az újdondász kütyükre már ma is).

Ha minden igaz már demódiszken ott fog figyelni a Kitchen, ez a Resident Evil 7: biohazard sagahoz kapcsolódik, a Double Fine féle The Gnog, és ezek a jáékok még tolhatók a DualShock 4 PlayStation Move kontrollerekkel is. Érdemes megnézni hogy miért is lesz akkor nagy durranás az alábbi videóban a virtuális tartalomipar számára a PlaySation VR konzol. Persze annyira képlékeny még ez a jelenleg még “virtuális” VR piac, hogy bármi lehetséges, jöhet egy tök ismeretlen versenyző is ki majd legyak mindenkit.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.