Mese a magányról

Mese egy férfiról akinek irigylésre méltó élete van. A szakmáját imádja, magasan átlag felett keres és a munkahelyén sikeresnek mondhatja magát. Van két gyönyörű gyermeke. Van egy gyönyörű háza, új autója. Minden tökéletes lehetne… Azonban rohadtul magányos a kapcsolatában. A feleségétől zéró gyengédséget kap. Hihetetlenül hiányzik neki az hogy szeressék.

“Miért nem válik el? Miért nem keres másik kapcsolatot?” kérdezhetnénk. De imádja a gyermekeit. Egyetlen napot sem tud nélkülük eltölteni. Teljesen elképzelhetetlennek tartja hogy nélkülük élje le az életét. Sakk-matt gondolhatnánk. Választania kell: összetörje a szívét és szakítsa el magát a gyermekeitől vagy mondjon le végleg arról hogy szeressék. És a választás egyáltalán nem egyszerű, hiszen egyetlen élete van.

Mit tehet ebben a helyzetben?


Mit tehetnék ebben a helyzetben?

“Te voltál a hülye” mondhatnánk, “miért maradtál mellette mikor még kiléphettél volna”. Azonban sokáig a kapcsolat szinte tökéletes volt. Tengernyi szeretetet kaptam, tengernyi örömöt. Nyilván nem volt rózsaszín felhőtlen de sose volt az. Mindenkinek vannak hibái.

Aztán a kapcsolat elkezdett kihűlni, itt kellett volna kilépni. De nem tettem.

Aztán jött az első gyerek, és nyilván a gyönyörű kislányom elrabolta a szívem.

Aztán jött a második gyerek, a gyönyörű kisfiam.

És nem is tudom miben reménykedtem. Hogy egyszer csak visszatér minden a régi kerékvágásba. Hogy ráébred hogy én még mindig az vagyok aki annyi szeretetre vágyik.

De legyek őszinte magamhoz: sosem lesz ez. Sosem fog hirtelen minden megjavulni. Sosem térnek vissza a boldog évek. Választanom kell…döntenem.

És nyilván nem fogok tudni elszakadni. Nem tudom itt hagyni a két gyermekemet. Nem tudnék élni nélkülük.

Most is egyébként miközben itt írom ezeket a sorokat itt alszanak a két oldalamon. Már maga gondolati szinten is elképzelhetetlen hogy ne éljek velük.

Csak ne hiányozna annyira a szerelem. Csak ne vágynék annyira arra hogy odabújjak hogy szeressenek.

A szomorú egyébként hogy egyáltalán nincs tanulság. Nem látom a kiutat csak hogy választani kell…és a választás egyértelmű: nem tudom otthagyni őket. Marad a kibaszott magány.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.