Kakaolu Yulaf Lapası

Yeniden Merhabalarr
Konu sağlıklı beslenme olunca her şeyi bir köşeye bırakabilirim sanırım
Bu sabah kahvaltımı süslerken neredeyse işe geç kalıyordum ama fark ettim ki ben sağlıklı şeyleri yemekten çok yapmayı daha çok seviyorum.Zaten sağlıklı beslenmeyle ilgili uzun bir yazı yazacağım o yüzden şimdilik çok detaya girmiyorum.
Öncelikle Yulaftan biraz bahsetmek istiyorum.Yulaf bir tahıl bitkisidir.İçerisinde kalsiyum magnezyum potasyum fosfor ve demir mineralleri açısından çok zengindir.Ve aslında yulaf çiğ yenebilecek bir tahıl değildir.Daha açığı yulaf bir kahvaltılık gevrek değildir.Nohut,fasülye, vb bakliyatlar gibi pişirilip yenmesi gereken bir besindir.Bazı arkadaşlarım bana yulafın hiçbir tadının olmadığını ve nasıl yiyorsun ki çok kötü tadı var dediklerinde bende onlara nasıl tükettiklerini sordum.Tabiki çiğ olarak dediler.Yulafı çiğ olarak şöyle tüketebiliriz: Granola halinde pişirip yoğurt,smoothie bowl vb. gibi ürünlerin içerisine katarak yiyebiliriz. Yakın bir tarihte evde Granola tarifine de blogumda yer vericem.Çünkü marketlerde satılan granolalar,kahvaltılık gevrekler çok mikarda işlenmiş gıda,koruyucu ve şeker içeriyor.O yüzden en iyi evde yapılandır diyip tarifime geçiyorum.

1 Porsiyon
Malzemeler:
- Yarım çay bardağı yulaf
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- İstediğiniz herhangi bir meyve(ben muz ve böğürtlen kullandım)
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı ev yapımı fıstık ezmesi
- 2–3 ceviz
Yapılışı:
Öncelikle yulafı ve suyu ocağa alıp kaynayana kadar pişiriyoruz.Ki bu işlemde sadece 2 dakika sürüyor.Yulaf çok çabuk pişen bir tahıl.Kaynadıktan sonra altını kısıp içine kakao tarçın bal ve ceviz ekleyip karıştırıp 5 dakika demlenmeye bırakıyoruz.O esnada meyveleri minik dilimlere ayırıp kenarlarından dizmeye başlıyoruz.Ve yulafı koyduktan sonra en üste hindistan cevizi ve fıstık ezmesi koyup yulafımızı yemeye hazır hale getiriyoruz. Açıkcası süsleme olayı herkesin yaratıcılığına ve zevkine kalmış :))
Şimididen Afiyet olsun.Sağlıklı günler.