Türkiye’de Nesnelerin İnterneti Girişimleri-4

Listenin tamamını görmek isteyenler buraya bakabilir.

Şahin MERSİN
3 min readJun 21, 2022

Türkiye’de Nesnelerin İnterneti Girişimlerini tanıttığımız 4. yazımızda Giyilebilir Teknolojiler — Wearables kategorisinde bulunan firmalar aşağıdaki gibidir.

Her zaman dediğim gibi internet üzerinden iş yapıyorsanız ve sizi arama motorları bulamıyorsa yoksunuz demektir. Bu anlamda internette bulamadığım firmalar ya kapandı yada internette olmak istemiyorlar. Bu firmalar hakkındaki bilgileri diğer sitelerden derlemeye çalışacağım ve kişisel yorumlarımı ekleyeceğim.

Giyilebilir Teknolojiler — Wearables Kategorisindeki Girişimler;

pao

Giyilebilir Teknolojiler üreten paó Giyilebilir Sağlık Yardımcılığı ürünleri geliştirmektedir. paó, sensör teknolojisini iyi tasarımla birleştiren yeni nesil bir sağlıklı yaşam arkadaşıdır. paó nun kurucusu Halit Soysal girişimi 2013 yılında kurduğunu söylemektedir.

paó

Mobil uygulama ile vücudun duruşu hakkında uyarılar veren paó kendini şu şekilde anlatıyor. “21. yüzyılın ekonomi ve yaşam tarzıyla birlikte sırt ağrısı çekiyor olmanıza şaşmamalı, duruş ve zindelik sorunları modern hayatımızın kalıcı bir parçası. Günümüzde iyi bir duruşu korumak, zinde ve enerjik olmak özel bir dikkat ve niyet gerektirmektedir.”

Firmanın adresi Eindhoven Hollanda dır. Türkiyede faaliyet gösterdiklerine dair bir yazı ve satın almak linki bulamadım. paó başarılı bir girişim olarak ilgimi çeksede Türkiye listesinde bulunması gerekmiyor.

bibi

Hakkında hiç bir bilgi bulamadığım bibi. :/

DOKO

Ofis, fabrika ve depo gibi kapalı alanları konum tabanlı teknolojiler ile daha güvenli ve verimli çalışma ortamlarına dönüştüren DOKO Ziyaretçi ve geçici süreli çalışanların etkin izlenmesi ile işyeri güvenliği, Bulaşıcı hastalık dönemlerinde gerçek zamanlı kişi yoğunluğu izleme ve filyasyon işlemleri için çözümler sunmaktadır.

doko

KONUM: Kişi ve nesnelerin konumlarının izlenmesi

AKTİVİTE : Kişilerin belli zaman aralığındaki adım/efor bilgilerinin toplanması

ZAMAN : Çalışanınızın belirlenen hizmet noktalarındaki geçirdiği toplam süre

HAREKETSİZLİK : Kişi ve nesnelerin normal olmayan hareketsizlik durumunun izlenmesi

VARLIK SAYIMI : Ekipmanların belli bir alanda varlık ya da bulunma süre ölçümü

KONTROL : Hizmet noktlarındaki rutin görevlendirmelerin tanım çizelgeleri

SENSÖR : Isı, nem, gaz gibi ortam sensörlerinin takibi

ALARM : İş kuralları, sensör verileri, aktivite gibi bilgilerden tanımlanabilen alarm senaryoları

GÖREV : Sensör verileri ve tanımlı kurum iş kurallarınıza paralel görev atamalarının gerçekleştirilme

alanlarında çözüm üretmektedir.

Firmanın adresi Kadıköy İSTANBUL’dur. :)

HANGAARLAB

Temelini İTÜ Çekirdek’te attığı ve İTÜ ARI Teknokent’te geliştirdiği V-Sight Endüstriyel Artırılmış Gerçeklik Platformu ile yurt içi ve yurt dışında 120 müşterisinin saha ekiplerine merkez ekiplerden uzaktan destek sağlamasına olanak tanıyan HANGAARLAB ın alan adı boşa çıkmış ve girişim kapanmış :/

HANGAARLAB

TIM

Bugüne kadar geliştirilen en akıllı endüstriyel eldiven ürettiklerini söyleyen TIM Thread in Motion girişiminin özellikleri şu şekildedir.

Eller-serbest Kullanım

IWO, diğer barkod okuyucuların aksine eldiven olarak giyilebildiğinden al-bırak yapmaksızın, iki el de serbest olacak şekilde kullanım kolaylığı sağlar ve operasyonların süresini yarı yarıya azaltır.

Ergonomi ve Kullanım Kolaylığı

IWO, hem 35 gram kadar hafif olması hem de parmak okuyuculara göre çok daha kolay kullanım özelliği ile öne çıkar. Geleneksel barkod okuyucular gibi al-bırak yapmaya gerek kalmadığından ve doğru barkod okumayı kontrol etmek için ekstra bir ekrana ihtiyaç duymadığından barkod okutma operasyonlarında %40’a kadar zamandan tasarruf sağlar.

Parmak okuyucular, gün içinde sürekli aktif olarak kullanıldığından gün içinde parmakta yara oluşmasına sebep olur. IWO, parmakta oluşabilecek hasarın önüne geçmek üzere tasarlanmıştır.

Firmanın adresi Kağıthane İSTANBUL’dur. :)

Türkiye IoT Girişimleri yazı serisinin bölümleri:

--

--

Şahin MERSİN

Oku, çalış, #MeseBilisim #iothook #iiotmq #iotmqtt python,django,assembly,c,c++, pic,8051,arduino,raspberry pi,c#,ubuntu,git,iot,mqtt,esp8266,esp32