Steg för steg

Photo by Jake Hills

Borlänge centrum är inte vad det varit. Butik efter butik lägger ner, konkurrensen från köpcentret Kupolen och alla kedjor runt dess granne och stadens stolthet IKEA har tvingar affärsinnehavarna i centrum att en efter en kasta in handduken. Nyligen försvann stans bokhandel och Intersport är också på gång att lägga ner.

Därför hade de 70% rabatt på alla varor, vilket ledde till att jag köpte en stegräknare. En modell från Silva som jag aldrig skulle köpt till ordinarie pris men vars pris nu hamnade inom rimlighetens gränser. Ett rätt avancerad grej som noggrant registrerar varje steg och lagrar resultaten i en vecka. Den kan också tala om saker som kaloriförbrukning och hur många kilometer stegen blir etc. Jag har den i fickan där den ligger och skaver mot nycklarna. De säger att en människa ska gå minst 10.000 steg om dagen, ibland kommer jag upp i det och mer men inte alltid. Visst, det finns appar till mobilen som gör samma sak, dock inte utan att ta en rejäl tugga av batteritiden.

7325

Det finns nåt rannsakande över siffran. Så många steg gick jag idag. En nykter påminnelse om att mina steg inte är oändliga. Mitt jobb på begravningsbyrån visar det för mig varje vecka. En vacker dag kommer mina fötter inte att ta några mer steg. Krasst, men så är det. Men än tickar stegräknaren steg för steg. Steg som tar tar mig över trösklar, steg som antingen för mig närmare mina medmänniskor eller längre bort från dem. Steg som alltid för mig någonstans, mot ny erfarenheter och upplevelser. Jag kan vandra dessa steg som en sömngångare eller jag kan vandra dem öppen mot världen och allt jag möter.

Låt oss aldrig glömma bort att varje steg räknas, varje steg är något att känna enorm tacksamhet över.