Sjukgymnast rygg — så kan du få bra hjälp med din rörelseapparat

Smärta i rygg och axlar är oerhört vanligt och hänger ofta ihop med arbetsställningen. Kanske har du själv ett stillasittande arbete? Om du har ont i ryggen, axlarna, knäna eller kanske nacken kan du få bra hjälp från en fysioterapeut, även kallad sjukgymnast. Du kan kontakta din rygg och rehab klinik för att få veta mer.

Hos sjukgymnasten går man först igenom din kropp, hållning och dina besvär. Detta gör man för att lättare ta reda på varför du har ont och hur du bäst kan bli bättre genom sjukgymnastik. Skulle det vara så att sjukgymnasten tror att det är en sjukdom som ligger till grund får du även utredas av en läkare. Beroende på hur allvarliga problem du upplever varierar såklart programmet inom sjukgymnastik. Du kan bland annat få hjälp med såväl smärtlindring som med rörelse och träning.

När du har problem med rörelseapparaten behöver du ofta träna upp styrkan i just det området, det vill säga rygg, axlar och mage. Inom sjukgymnastik används ofta träningsredskap som gummiband, balansplattor och pilatesbollar istället för tunga vikter och maskiner. En sjukgymnast rygg är en fysioterapeut som arbetar inom just ryggproblem. Du kan få bra tips, råd och träningsprogram genom att vända dig direkt till en ryggklinik om du har ont i just ryggen.

Kom tillbaka till arbetet snabbare

Många som har stora problem med rygg, nacke och axlar tvingas bli sjukskrivna på grund av sin smärta. Detta är såklart jobbigt rent fysiskt men kan även vara påfrestande rent psykiskt. Att vara borta länge från arbetet kan orsaka sämre självförtroende och nedstämdhet. För att så snabbt som möjligt komma tillbaka till arbetet är det viktigt att du får rätt hjälp. Du kan kontakta en sjukgymnast rygg Stockholm om du är bosatt här. Då får du en utredning och kan snabbt gå vidare till rehabiliteringsprocessen. Du får ett bra upplägg som är anpassat efter dig och dina behov för att du så snabbt som möjligt ska kunna komma tillbaka till jobbet.

Om du har en längre rehabiliteringsprocess framför dig kan du behöva gå via Försäkringskassan för att på så sätt få ut din ersättning och kunna bli långtidssjukskriven. Kontakta din ryggklinik så får du den hjälp du behöver och kan komma igång med sjukgymnastiken.