Kvartalsrapport — om att sluta krångla till saker

I vintras pratade jag med en klok företagare som heter Peter. Jag berättade att jag var sugen på att driva eget för att kunna jobba mindre och få mer tid till både mig själv och barnen. Peter köpte inte alls det utan sa vänligt men krasst: ”Du kommer inte att jobba mindre för att du blir företagare. Om du jobbar mycket nu så kommer du göra det vad du än gör. Det enda sättet att jobba mindre är att bestämma dig för det, och faktiskt börja jobba mindre.” Så sant! Ibland krånglar vi till saker vi vill uppnå.

Vad drömmer du om? Varför drömmer du om det? Går lite av det där “varför:et” att uppnå på ett enklare sätt? Vad kan du göra redan nu?

Peters kommentar fick mig att bestämma mig för att gå ner i arbetstid direkt, så de sista månaderna på min anställning jobbade jag 75%. Såhär i efterhand ser jag att det i sin tur påverkade mig att sedan säga upp mig och satsa helt på företagandet (för det var så klart mycket mer än att bara jobba mindre som lockade). Men det är en annan historia som jag får återkomma till en annan dag.

Sommarjobb 2017 — rätt så behagligt ändå

Nu har jag drivit Let It Flow AB i ett kvartal. En stor del har varit sommar, och min viktigaste lärdom är att jag behöver lära mig att vara ledig — både praktiskt och mentalt. Jag har precis den frihet att styra min tid som jag en gång drömde om. Nu är det upp till bevis, HR-Emily. Min höst-utmaning till mig själv är därför att styra in några verkligt lediga dagar, kanske på höstlovet, kanske wild-and-crazy en vanlig tisdag!