Úton a jövőbe

Már egy hete vagyunk Oslóban, de még most is az újdonság sokkoló erejével hat ránk, hogy a városban szinte minden huszadik autó elektromos, és a legnagyobb részük TESLA.

A TESLA az első nagy szériás, kereskedelmileg is sikeres elektromos luxusautó, ami nagy teljesítményű sportkocsi is egyben. Származási helye az Egyesült Államok, ahol 2013-ban kezdték el gyártani második modelljüket, a Model S-t, amiből rengeteg van Oslóban is. Néhány statisztika szerint idén márciusban a Model S eladási csúcsot döntött, ugyanis összesen 1493 példány talált gazdára itt Norvégiában.

https://www.youtube.com/watch?v=QweNsLesMrM

Az elektromos autók igazából mindig is nagy népszerűségnek örvendtek ebben az északi országban. Emögött nem csak környezetvédelmi szempontok állnak, hanem a norvég állam jelentős kedvezményei is:

  • az új tulajdonosoknak nem kell 25 százalékos áfát fizetniük
  • parkolási díjat sem kell fizetni és az autópályák is ingyen használhatók
  • a buszsávban szabadon lehet haladni elektromos autóval
  • valamint rengeteg ingyenesen használható töltőállomás is rendelkezésre áll az utcákon, ahol akár 24 órán keresztül is lehet parkolni.

A KIWI élelmiszerlánc például minden üzletük parkolójába ingyenes töltőállomásokat szerelt, hogy ezzel is magához csalogassa a környezettudatos, és nem mellesleg tehetős tulajdonosokat.

A jövő technológiáját azonban itt is aranyáron mérik. Norvégiában 463.000 korona (18 millió forint) az S indulóára, ami nem kevés, de még mindig fele annyiba kerül, mint egy hasonló luxusautó (pl. Porsche Panamera, Audi A6). Mivel itt az emberek az EU átlaghoz képest is kiemelkedően magas fizetést kapnak, és mindehhez még rendkívül környezettudatosak is, ezért a kevésbé tehetősebbek is megengedik maguknak egy TESLA autó vásárlását.

Norvégia éppen ezért ideális piac a TESLA autógyár számára, hiszen egy olyan jóléti államról van szó, ahol a kormány kedvezményekkel támogatja a jövő technológiájának használóit.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Északi Napló’s story.