Livslang etterfølgelse

Heisann jenter! Før jeg sier mer om denne overskriften vil jeg introdusere meg selv og håper jeg vil innspirere noen av dere med det jeg skriver. Det kommer rett fra hjertet.

Mitt navn er Rand, har gått på bibleskolen i Trondheim i to år, vært med og ledet og organisert jentedag og studerer nå Bygg ingeniør på HIST. Elsker Jesus og er opprinnelig fra Irak, Midtøsten. Ellers kommer dere til å se mer detaljer i mine innlegg framover.

For meg har jeg hatt en sommer som er både opp og ned. Jeg har hatt tid til å slappe av, treffe venner, feire livet og sommeren. Mye sol og varm temperatur, musikk, smoothies, is, folk, familie, turer og mye annet. Likevell har det også vært noe dårlig som har skjedd. Min hjemby i Irak, Mosul/Nineveh har blitt tømt ut for kristne. De ble truet og fikk valget mellom enten å fornekte Jesus og konvertere, miste absolutt alt de har og flykte eller å død. Jeg har en del familie der, og for meg er det veldig hardt å snakke med dem om dette. Så modige som de er, var det ingen i hele byen som konverterte, de mistet bilene sine, hus, penger og alle eiendeler bortsett fra klærne som de har på seg. Jeg har ikke klart å sove i flere netter på grunn av dette. Samtidig har jeg tro på at Gud beskytter sitt folk.

Dette har lært meg noe, det har lært meg at man skal være stolt av å være kristen, stolt av å representere Jesus. Spesielt i et land som Norge som er trygt og godt. Her bør man i allefall tørre å stå fram! Disse menneskene har lært meg at vår identitet som kristne etterfølgere av Jesus er mer enn et navn, eller at man gjør en eller annen aktivitet. Nei, det handler også om en livslang etterfølgelse!

Når vi følger Jesus, så har Han nye ting for hver sesong. Hvis vi bare kan holde oss til Ham! Kjære leser, siden du er et menneske akkurat som meg, så regner jeg meg at livet ikke er lett for deg heller. Det har sine oppturer og nedturer. Men det du kan være sikker på er at Jesus er med gjennom alt, og Han kan endre det negative til noe positivt. Livet er ikke lett, det er ikke alltid lett å be for dine fiender, det er ikke alltid lett å vende det andre skinnet til. Vår oppgave er ikke å følge andre kristne, eller andre ting. Vår oppgave er å bli lik Jesus. Han forstår absolutt hver eneste spørsmålstegn du har, Han ser hver tanke som lander i ditt hodet. Han vet alt. Han hører alt. Han ser alt. Han ser deg, og har nye ting for deg, ser når du blir behandlet dårlig og urettferdig, og ser når du har det bra. Gud har lært meg å slappe av, å slutte å lete etter de ting som bare Han kan gi meg, å slutte å fokusere på alt jeg ikke kan. Det betyr ikke at man ikke skal gjøre noe, men gjør det du kan så gjør Gud det du ikke kan. Vi er kalt til å følge Jesus, ikke bare med en del av livet, men hele livet! Hvergang jeg synes det er hardt, jeg klarer ikke mer kommer Gud på et eller annet vis med ny styrke. Det er håp i Gud, og Han er i stand til å hjelpe deg, helberede deg, redde deg og transformere deg. Selvom du tror at du ikke klarer mer, så vil Han gi deg ny styrke. Han har lovet i sitt Ord at Han skal ikke svikte deg og Han skal ikke forlate deg. Vær klar for neste sesong, løft opp ditt hode og la ditt hjerte være sterkt!

-R

Show your support

Clapping shows how much you appreciated A girls life’s story.