221 Followers
·
Follow

從去年 7 月入手 Nintendo Switch (之後文內統稱 NS)之後,在使用的同時,也一直去觀察跟思考 NS 的 User Interface Design。就一直想發表相關 UI 的文章。

攜帶性 & 速度

首先 Nintendo 這次的主機同時是掌上型遊戲機跟電視遊樂器。所以 Nintendo 官方也一直主打著 NS 的方便攜帶性。要便利於攜帶的話,體積大小就很重要,從圖中可以看到,長度跟 A5 筆記本的比較,以及厚度的比較。

Image for post
Image for post

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store