Els Robots

Fa uns dies vaig escoltar al noticiari que el parlament europeu havia redactat unes lleis per regular les tasques dels robots, en un futur, en la vida quotidiana. Aquestes lleis anteposa la seguretat de les persones davant de possibles atacs dels robots .

Molta gent pensarà que aquestes lleis poden ser absurdes i massa futuristes, però jo penso que igual que ens protegim de altres persones dolentes, també ens hem de protegir d’aquelles creacions, fetes per gent, per fer mal als altres.

Ja fa anys que venim convivim amb robots, primer van ser les rentadores, després els ordinadors, etc. I des de aleshores, i cada vegada mes, han anat fent la feina que abans feien persones, però també s’han creat altres feines que no existien anys enrere.

La intel·ligència humana sempre ha creat coses per fer-nos la vida més fàcil, i ja forma part de la nostra natura, ens pot agradar més o menys que el robots passin a formar part de la nostra vida quotidiana, però ens haurem de acostumar a que tard o d’hora tinguem a casa un aparell amb aspecte de persona que ens netegi, faci la compra, ens porti als nens a l’escola, o que cuidi a les persones grans.

El que m’amoïna una mica es que, mentre els robots fan totes aquestes feines, que estarem fent nosaltres? Treballar de sol a sol? O gaudint de la família i del nostre temps lliure? sincerament jo desitjo que sigui l’últim.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Eva Riug’s story.