Update-uri de algoritm de la Google

Cele 8 Update-uri importante de la Google

Aproape zilnic Google introduce un nou update la algoritmul de cautare. Unele dintre acestea sunt mici ca impact, altele zguduie lumea SEO. Acest articol iti va arata principalele 8 update-uri de algoritm de la Google de care sa ti cont cand faci SEO.

1. Panda

Data lansarii: 24 feb 2011

Hazard — continut duplicat, plagiere, spam, keyword stuffing

Cum functioneaza — Panda asociaza celebrul scor de calitate pentru pagini, iar acest scor este utilizat ca factor de clasare in SERPS. Initial, Panda a fost un filtru, dar in 2016 a fost incorporat in algorimtul principal Google. Google a facut multe update-uri la acest algoritm.

Cum sa ajustezi: dezvolta regulat continut nou pe site, continut original si dens. Evita keyword stuffing.

2. Penguin

Lansare: 24 aprilie 2012

Hazard — spam, irelevant links, link cu text supra optimizat in anchor text

Cum functioneaza: Google Penguin cauta site-urile care au link manipulative

Spre deosebire de Panda, update-ul Penguin functioneaza Real Time!

Cum sa ajustezi: — monitorizeaza link-urile care vin catre site-ul tau, dezvolta audituri la fiecare 2 luni pentru link-urile de pe site.

3. Hummingbird

Data lansarii: August 22, 2013

Hazards: continut slab, keyword stuffing

Cum functioneaza — Hummingbird ajuta Google sa inteleaga mai bine intentia de cautare a userilor si sa ofere rezultatele potrivite pentru useri. Pe langa asta, Hummingbird ajuta la clasarea mai buna a paginilor care se concentreaza pe cuvinte cheie de tip query decat cele ce se focuseaza pe cuvinte cheie singulare. Ajuta la intelegerea limbajului de vorbire a userilor precum sinonime.

Cum sa ajustezi: extinde lista de cuvinte cheie pe care sa o incorporezi pe pagina si introdu cuvinte sinonime ale keyword-ului principal. Foloseste Google Related Searches si Autocomplete.

4. Pigeon

Data lansare: 2014

Hazard: SEO slab atat on-page cat si off-page

Cum functioneaza: — Pigeon afecteaza site-urile care depind de cautari locale si se focuseaza pe cuvinte cheie locale. Este important sa sti ca acest update afecteaza rezultatele de cautare locale.

Cum sa ajustezi: Investeste eforturile de marketing in SEO on page si off page. Dezvolta un audit on page de calitate, dezvolta continut original, link-uri interne, imagini optimizate, subtitluri, meta tags, viteza site-ului si atrage link de calitate pe site.

5. Mobile

Data lansarii: 21 aprilie 2015

Hazard — lipsa versiunii mobile pentru site, UX slab

Cum functioneaza: Google Mobile Update — asigura ca doar site-urile mobile-friendly apar in topul rezultatelor de cautare Google, in timp ce site-urile vechi non-mobile sunt scoase din SERPS.

Cum sa ajustezi: Dezvolta un site mobile friendly si rapid. Google mobile friendly test te va ajuta sa vezi ce aspecte de pe site sa dezvolti pentru a avea un site mobile.

6. Rank Brain

Data lansarii : oct 26–2015

Hazard: Lipsa relevantei continutului de pe site, continut ciudat, UX slab

Cum functioneaza: RankBrain este o parte a algoritmului Hummingbird. Este un sistem de invatat care ajuta Google sa inteleaga ce vrea sa gaseasca userul prin cautarile pe Google, ajutand la afisarea celor mai bune rezultate de cautate. Google numeste acest RankBrain ca un factor crucial in clasarea site-urilor in SERPs.

Cum sa ajustezi: Optimizeaza continutul pentru relevanta si calitate pentru a ajuta la clasarea mai buna in SERPs. Scrie texte pe site usor de citit atat de catre useri cat si de Google.

7. Possum

Data lansarii: sept , 2016

Hazard : competitie acerba pentru cautarile locale

Cum functioneaza: Possum asigura ca rezultatele locale depind foarte mult de locatia celui care face o cautare — cu cat cel care face o cautare locala este mai aproape de business cu atat mai bine clasat va fi site-ul afacerii.

Possum a rezultat si in varietatea rezultatelor de cautare precum cautari similare.

Cum sa ajustezi: Extinde lista de cuvinte cheie si introdu locatia afacerii tale in continut. Afacerile locale trebuie sa se focuseze pe cuvintele cheie locale si pe cuvinte cheie sinonime.

8. Fred

Data lansarii: 8 martie 2017

Hazard : continut de slaba calitate, continut ad-centered, ads irelevante pe site

Cum actioneaza: ultimul update confirmat de Google — FRED — targeteaza site-urile care violeaza Google webmaster guidelines. Tinteste mai ales site-urile slab cotate ca si continut care se focuseaza pe ad mai mult decat pe content.

Cum sa ajusezi: Citeste Google Search Quality Guidelines si ai grija la continutul slab de pe site. Daca prezinti anunturi pe site-ul tau, asigura-te ca paginile pe care apare continut sunt relevante cu ads.

Vrei sa inveti cum sa iti optimizezi singur site-ul web?

Ia parte la cursul de SEO online de la Star University sau la cursul de SEO one to one de la Star Marketing.