Flipbase voor Employer Branding

Steeds meer HR-professionals gebruiken video naast candidate screening ook voor employer branding doeleinden. Wat is de toegevoegde waarde van video en hoe pas je het op de juiste manier toe?

‘Hire for attitude and train for skill’

Het succes van je employer brand gaat hand in hand met het aannemen van de juiste persoonlijkheden, oftewel je ‘ambassadeurs’. De karaktereigenschappen van de kandidaten zijn daarom minstens net zo belangrijk als de hard-skills. Video kan een mooie tool zijn om een eerste indruk van je kandidaten te krijgen en jezelf als merk te presenteren. Zo weet je zeker dat jullie een match zijn!

Video verbetert de kandidaat ervaring

Zeg ‘nee’ tegen geautomatiseerde replies en afwijzingen. Talent binden aan je bedrijf doe je onder andere door de kandidaten zo persoonlijk mogelijk te benaderen. Denk aan een gepersonaliseerde video uitnodiging voor een kennismakingsgesprek of een video welkomstboodschap bij onboarding, waarbij je het team introduceert. Gewoon met je smartphone!

Echte mensen, echte verhalen

Potentiële medewerkers zoeken naar echte verhalen, die door echte mensen worden verteld. Perfect opgemaakte berichten en gescripte corporate video’s werken niet meer. Door het toevoegen van zelfgemaakte day-to-day video’s aan je corporate communicatie geef je een echt kijkje in de keuken van het bedrijf. Je hebt je telefoon toch altijd bij de hand!

Check hoe Accenture day to day video’s toepast voor de vacature “Employer Branding/Recruitment Marketing Stage”

Ook video inzetten voor employer branding? Mail alina@flipbase.com