Na onze dolfijnen, willen we het deze keer hebben over een ander beestje. De Zwarte Zwaan. Er zijn twee soorten zwarte zwanen. De eerste soort is een vogel die je van nature in Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland terug vindt. De tweede soort is een metafoor voor een totaal onvoorspelbare gebeurtenis.

Deze Zwarte Zwaan (met hoofdletters) is een zeldzaamheid, heeft grote gevolgen en is achteraf (dus niet vooraf) voorspelbaar. Het is over die laatste rare vogel dat we het even willen hebben, naar aanleiding van COVID-19, een Zwarte Zwaan uit de 21e eeuw. Want hoe beperk je de impact van het hoogst onwaarschijnlijke?

Verwacht het onverwachte

De verschijning van een Zwarte Zwaan houdt verband met je verwachtingen. Deze gebeurtenissen hoeven niet per se plotse verrassingen te zijn, zoals de huidige pandemie. …


‘Dat dat geld kost, branding.’ Aan het woord: business managers die houden van duidelijk meetbare cijfertjes en grafieken die opwaarts klimmen, liefst verticaal. Want wat is dat eigenlijk, een ‘straf merk’? Kan je dat wegen? Meten? Wel, ja, dat kan je. En ja, dat levert wel degelijk resultaat op, ook in harde cijfers. Tenzij je denkt dat branding wizards als Slack, Tesla en Apple de bal volledig mis slaan.

CEO’s worden niet altijd wild van grote efforts om hun merk te versterken en kiezen in de plaats daarvan liever voor doorgedreven marketing. Ze hebben niet helemaal ongelijk: met een slimme…


Een uitnodiging om samen vorm te geven aan het Nieuwe Normaal.

Je kan er niet aan ontsnappen; ‘The New Normal’… Of de vraag hoe de wereld eruit zal zien na Corona, en vooral: Hoe verover je als merk je plaats daarin? Het is een vraag die we van verschillende klanten krijgen. Reden genoeg om er een blogpost over te schrijven.

Verandering is de enige constante. Niets doen is geen optie. Je moet je marketingplan heruitvinden en zorgen dat je merk wendbaar en authentiek is…. That’s right, er staan tegenwoordig aardig wat (extra) todo’s op het lijstje.

Het goede nieuws is dat je het gelukkig niet alleen moet doen. Door de juiste…


Het Aangepaste Gebruik Van Media Sinds Corona

Mensen zitten meer online, meer op social media en downloaden meer apps dan gemiddeld. Cijfers uit China tonen een stijging van 40% in app installs, 22% meer gespendeerde tijd op social media tussen januari en februari en ook TV zag een boost volgens Nielsen.

Als je onze blog over de impact van de Zwarte Zwaan gelezen hebt, ben je er ondertussen van overtuigd dat deze verandering niet hoeft te betekenen dat je zal falen. Er is wel degelijk ruimte voor kleinere ondernemingen om zich aan te passen aan de uitdagingen die zich manifesteren bij het nieuwe normaal. …


Over Het Optimistisch Omdenken Van Een Onverwachte Gebeurtenis

Na onze dolfijnen, willen we het deze keer hebben over een ander beestje. De Zwarte Zwaan. Er zijn twee soorten zwarte zwanen. De eerste soort is een vogel die je van nature in Australië, Tasmanië en Nieuw-Zeeland terug vindt, maar die nu en dan ook voor ophef zorgt in de buurt van de Brugse reien.

De tweede soort is een metafoor voor een totaal onvoorspelbare gebeurtenis. Deze Zwarte Zwaan is een zeldzaamheid, heeft grote gevolgen en is achteraf (dús niet vooraf) voorspelbaar. Het is over die laatste rare vogel dat we het even willen hebben, naar aanleiding van COVID-19, een…


Een Positief Pleidooi Voor Creativiteit In Tijden Van Crisis

We moeten er niet onnozel over doen. De huidige menselijke crisis die zich nu voltrekt, muteert binnenkort misschien wel tot een van de grootste economische recessies van de laatste jaren. In ons ecosysteem van creatievelingen en freelancers is het dan ook van levensbelang dat we positief blijven, creatief zijn en op lange termijn denken. Want alleen zo zullen we er, samen met onze klanten, sterker uit komen.

Natuurlijk zullen we de crisis op alle mogelijke manieren vervloeken, maar dat zal ons niet verder helpen. Laat ons samen een poging doen om de voordelen van de crisis in te zien.

In…

Focus Advertising

Focus Advertising is de som van diverse menselijke perspectieven op de wereld. Een ecosysteem gebouwd rond merken, media, creativiteit en strategie.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store