Unde mai găsești burgeri cu atitudine?

Tu ce alegi când ți-e foame și vrei ceva bun? Pentru mulți dintre noi, burgerii devin tot mai des o opțiune excelentă fie la prânz, fie seara, când poți savura și o bere bună.

Burgeria BAZ din Constanța (Bulevardul Tomis 49) se mândreşte cu burgerii de calitate pe care îi servește şi cu pasiunea pe care o are pentru ingredientele de calitate. Dumitru Florin este unul din proprietarii burgheriei BAZ din Constanța și povestea începuturilor lui în domeniul HoReca e foarte interesantă.

Citiți si vă inspirați! :-)

Cum a început povestea ta în acest domeniu?

Povestea mea a început acum 10 ani, când tânăr fiind, la 17 ani, dornic de muncă şi plin de pasiune, mi-am început cariera ca simplu DJ într-un lounge pe plajă (locaţie faimoasă acum în staţiunea Mamaia). Acolo am fost descoperit de conducerea locaţiei care mi-a propus să preiau anumite atribuţii de conducere.

Ce a urmat?

Am trecut la pasul numărul doi din domeniul HoReca și am intrat într-o zonă care s-a dovedit a fi cea mai potrivită pentru mine: relaționarea cu clienții și apropierea față de ei, ceea ce m-a ajutat să-mi descopăr abilitățile excelente de comunicare cu clienții.

Atunci am înțeles că nu e nevoie să te naști cu aceste aptitudini, ci le poți deprinde pe măsură ce avansezi și acumulezi experiență.

A treia etapă a carierei mele a venit în momentul în care, la vârsta de 24 ani, am început să dețin funcții de management într-unul din cele mai bune cluburi din România. Aceasta a fost totodată și cea mai frumoasă perioadă a vieții mele.

În timp, mi-am câștigat încrederea diverșilor parteneri cu care am colaborat, am menținut munca în echipă și am reușit mereu să păstrez un echilibru și un mediu de muncă echilibrat, apropiind totodată angajații de clienți și clienții de locație.

Pe lângă volumul de muncă depus de-a lungul anilor, cel mai important lucru în cariera mea a fost pasiunea și devotamentul față de domeniul HoReca și față de oamenii din acesta.

Care a fost începutul burgeriei BAZ?

În ultimele șase luni am descoperit lumea fascinantă a burgerilor, o lume în care am intrat cu entuziasm, împreuna cu doi dintre cei mai buni prieteni ai mei care veneau din domenii de activitate asemănătoare.

A fost o poveste foarte interesantă, stăteam la piscină împreună cu prietenii mei și ne-am gândit… cum ar fi să deschidem o burgherie? De la o idee și până la închirierea spațiului a durat o săptămână.

Ne-am hotărât să lucrăm împreună cu prietenii noștri de la BAZ București, să luăm franciza de la ei și de-acolo până în momentul de față este o poveste frumoasă de care ne bucurăm toți trei.

Așa am ajuns să deschidem o locație nișată pe burgeri, am pus toată pasiunea noastră în ea și prin multă muncă am reușit să intrăm ca un jucător important pe o piață nouă din Constanța. Gustul produselor noastre conține toată dragostea și respectul nostru pentru clienți.

Când ai mâncat prima oară un burger?

Hmmm… greu să îmi aduc aminte. Cred că acum vreo 15 ani, dar am devenit un fan al burgerilor într-un restaurant de suflet mie, respectiv la fostul meu loc de muncă. Acolo se fac niște burgeri senzaționali!

Cum arată burgerul tău ideal? Ce nu trebuie să-i lipsească?

Din punctul meu de vedere, un burger perfect este echilibrat din punct de vedere al mărimii, este fresh ca și produs, zemos, cu o carne gustoasă și o brânză / cașcaval de calitate.

Care e burgerul cel mai apreciat la BAZ?

Primul loc îl împart doi burgeri din meniul nostru, respectiv Dirty Love și Bazalicios, fiecare având caracteristici diferite. Dar toți cei zece burgeri pe care îi facem sunt apreciați fiecare în parte pentru gustul lor unic.

Care e cel mai are risc pe care ți l-ai asumat până acum în afacerea ta? Și cum au decurs lucrurile?

Cred că a fost atunci când am decis să deschidem un local nișat, unde ne axăm ca și zonă de vânzări pe un singur tip de produs. Dacă analizăm acum, lucrurile au decurs foarte bine și clienții noștri sunt fericiți cu produsul nostru.

Ce crezi că influențează gustul și interesul publicului pentru anumite feluri de mâncare?

Sunt mai mulți factori. În primul rând, interesul cred că este constrâns foarte mult și de timpul pe care îl avem să mâncăm în decursul unei zile, timp care devine din ce în ce mai scurt.

Din punct de vedere al gustului, cred că totul ține de experiențele culinare trăite de fiecare în parte. Mie, spre exemplu, mi-a fost schimbat interesul și gustul față de mâncare după o plimbare în Italia, de atunci devenind un mare fan al bucătăriei italiene.

Care este cel mai nou burger din meniul BAZ?

Cei mai noi burgeri din meniul BAZ sunt cel cu carne de pui și cel cu carne de curcan.

De ce crezi că burgerii devin din ce în ce mai căutați?

Pentru că sunt produse culinare foarte gustoase și pentru că timpul care ne rămâne în decursul unei zile pentru a mânca este din ce în ce mai scurt, iar burgerii sunt relativ repede de preparat.

De ce să vină lumea la BAZ pentru un burger și să nu meargă în altă parte?

Recomand clienților să încerce burgerii de la toate locațiile care vând acest produs și ulterior să ne aleagă în funcție de cât de mult le-au plăcut burgerii noștri.

De unde vă procurați ingredientele?

Avem mai mulți furnizori cu care colaborăm, atât din Constanța, cât și din București. Ingredientele sunt întotdeauna proaspete și mereu căutăm să găsim tot ce este mai bun pe piață.

Cum preparați burgerii?

Aici o să îmi rezerv dreptul de a păstra secret procesul :-), dar ca și metode de preparare sunt cele clasice, folosind o plită, o friteuză și un cuptor.

Ce te bucură cel mai mult în această afacere?

Am realizat că mă bucur cel mai tare atunci când văd entuziasmul clienților, atunci când ne gustă produsul.

Care e cea mai grea parte din afacere?

Trezitul de dimineață :-) (glumesc). Nu aș delimita o zonă ca fiind mai grea, însă cred că în România, la fel ca în toată lumea, ne lovim de o criză de resurse umane și devine din ce în ce mai greu să găsești oameni pe care să îi poți instrui.

Pun accentul pe cuvântul instruire pentru că nu ne ferim să angajăm oameni cu mai puțină experiență, cărora să le împărtășim din experiența noastră în domeniu.

Cum vezi brandul BAZ cinci ani de acum înainte?

Îl văd ca fiind un brand național de succes și un brand foarte apropiat de clienții săi.

Ce ai vrea să știe clienții BAZ despre tine?

În primul rând, aș vrea să știe că sunt foarte interesat de dorințele lor și sunt mereu aici ca să le ofer cea mai bună experiență culinară și socială.

Invitație la burgeri și alte delicii

Pe lângă burgeri, la BAZ poți mânca aperitive și salate foarte bune, cu ingrediente proaspete, precum salata Tabbouleh cu specific arăbesc, salată cu pulpã şi pipote de raţă şi multe altele.

Poţi comanda burgerii și celelalte bunătăţi de la BAZ direct de pe Fudoo.com!

Like what you read? Give Fudoo a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.