Mi az a Tudatos Fiatalok Sportközössége futás és plogging?

A plogging futva szemét szedést jelent, vagyis miközben teszel az egészségedért aközben a környezetet is megtisztítod. Tiszta győzelem több szempontból is.

Ma tartottam meg a Tudatos Fiatalok Sportközösségén keresztül az első TFSK futást és ploggingot. Hárman gyűltünk össze. A találkozó után egy gyors bemelegítést követően futottunk egy kényelmes 5 km-t fél óra alatt. Nagyon motiváló volt az, hogy az ezen az alkalmon megismert lány, Virág, végig kitartóan, megállás nélkül futott velünk. Virágról érdemes tudni, hogy már 3 éve a Tudatos Fiatalok közösségének tagja és még egy éve van érettségiig. Bárcsak én is ennyire tudatos lettem volna már akkor! De nagyon jó, hogy sokan már érettségi előtt érdeklődnek a tudatosság iránt és aktívan sportolnak. Ugyanis Virág 5 km körülieket szokott futni, de nem szokta mérni a távot, most viszont nem csak mértük a távot, hanem együtt motiválódva futottunk és egyszerre építettük a kapcsolatot és a tudásunkat. Remek összeállítás!

A futás végén lenyújtottunk Klacsán István edző barátom segítségével majd kezdetét vette a plogging. Amolyan bemelegítő fajta. Nem futottunk, hanem sétáltunk, viszont ez pont jó tempó volt most. Majd legközelebb valóban futás közben fogunk szemetet szedni. :)

Összesen 7 zacskónyi szemetet szedtünk össze, aminek a súlya valahol 5 és 10 kg között lehetett. Ja és mindezt alig 300 méter alatt!!! Ami elég durva, de az a lényeg, hogy ennyi szeméttel kevesebbet visz tovább a Duna most már.

7 zacskónyi szemét helyett, 300 méter hosszú tiszta Duna part ❤

Összességében nagyon jól éreztük magunkat, úgyhogy izgatottan várjuk a következő havi Tudatos Fiatalok Sportközössége futást és ploggingot! :)

(Videós összefoglaló a második TFSK futásról és ploggingról.)

Addig is ha szeretnél sportolni csatlakozz a közösséghez és gyere el a következő eseményre! ;)

#gáborosan


Ismerj meg! ☺ Szántai Gábor — Bemutatkozás

El akarsz kezdeni sportolni, de nem tudod hogyan? Elkészítettem a megoldást. Kattints ide!

Kövesd a hashtageket: #hogyankezdjekelsportolni #tudatosfiataloksportközössége #sportnetworkingfb #gáborosan