Ce recomandari exista la jucariile pentru copii

Pe piata exista foarte multe jucarii pentru copii, indiferent ca vorbim despre piata online, magazinele virtuale sau magazinele fizice, specializate pe aceasta categorie sau nu. Pentru a ajuta parintii in alegerea jucariilor potrivite, producatorii confectioneaza jucariile pentru diferite grupe de varsta, cu specificatii clare pentru cine sunt produse si cu atentionari pentru cine nu sunt recomandate. Toate acestea pentru evitarea accidentelor care se pot produce in cazul in care un copil mic se joaca cu un produs nerecomandat pentru varsta lui. 
Jucariile pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 0–6 luni sunt realizate in asa fel incat sa stimuleze dezvoltarea simturilor si motricitatea. La aceasta varsta sunt recomandate jucariile pentru dentitie, cele zornaitoare si salteluta-centru pentru activitati. Foarte util si apreciat este si caruselul suspendat mobil muzical, care se poate prinde de patut sau carut si relaxeaza si distreaza bebelusul.
La urmatoarea grupa de varsta, 6–12 luni, jucariile pentru copii recomandate sunt jucariile cu butoane, manere, discuri, jocurile cu inele, cu forme de sortat, cuburi. La aceasta varsta motricitatea fina prinde contur, copilul tine si se joaca cu jucariile din ce in ce mai bine, sunt foarte curiosi si dornici sa descopere si sa cunoasca cat mai multe lucruri din jurul lor. In apropierea varstei de 1 an, sunt foarte potrivite jucariile pentru stimularea dezvoltarii fizice, coordonarii si mersului. In aceasta categoriile intra jucariile de impins, foarte adorate de prichindei, pe langa faptul ca ii distreaza sunt si puncte de sprijin care ii ajuta sa se deplaseze pana sunt suficienti de curajosi sa mearga singuri.
Foarte importante sunt si materialele din care sunt facute jucariile pentru copiii pana la varsta de 1 an. In primul rand nu trebuie sa contine substante toxice, iritante sau alergene si sa fie cat mai naturale. La fel de important este si sa nu fie foarte dure sau sa aiba colturi ascutite pentru ca bebelusii se pot lovi sau se pot accidenta.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated gazduiresite’s story.