Lad os bygge en fælles liste over udvikler events

Der kommer engang imellem nogle ryster fra forskellige sæt af udviklere i det danske community, omkring at bygge den store liste over udvikler events i Danmark (eller måske også designer events eller lign.)

Det viser sig gang på gang, at vi altså har behov for sådan et site, så folk kan finde rundt i det, og opdage nye brugergrupper og events de gerne vil med til.

Geekhub har eksisteret siden 2012, og har siden da listet tæt på 700 events. Det er altså pænt mange events per uge, og Geekhub er på ingen måde fydelstgørende for alle events der sker.

Geekhubs store adskildeshæl er at alt på listen bliver oprettet manuelt. Det kræver at de enkelte brugergrupper / andre hjælpelige sjæle opretter eventsne. Det gør at Geekhub ikke er fyldestgørende.

Det samme kan man sige om http://cphftw.dk/events/ som er et rigtigt fedt site, som så har flere events I København, end Geekhub har.

Jeg har tidligere været i snak med nogle fra CPHFTW som gerne vil lave mere ved deres site, og jeg har snakket med drengene bag devdk.org omkring at lave en fælles løsning.

Mit behov ligger I, at den løsning jeg vil ligge min energi i, skal kunne være landsdækkende, og det er p.t. ikke målet med #CPHFTW (ligger i navnet) — og det er fint nok!☺Det er fedt der er nogen der går efter at brande København som en fed udvikler by.

I dag var der så en twitter stream hvor folk efterspurgte en mere fyldestgørende liste af events for København, fordi problemet er størst der: https://twitter.com/Tenzer/status/579949141209513985

Som jeg tidligere har sagt til #CPHFTW og #devdk så er jeg komplet ligeglad med om det site der skal eksistere skal hedde Geekhub, være baseret på min relativt grundlæggende kodebase, eller hvilket programmeringssprog det er i. Det vigtigste for mig, er at vi ikke bygger endnu en silo, men bygger en åben platform og site som så mange som muligt kan stå bagved, og så mange som muligt får glæde af. Ideen forsvinder jo, hvis du aligevel skal kigge på 5 sider for at få det komplette billede.

Som jeg også tidligere har skrevet så synes jeg også vi mangler et fælles dansk community. Devdk er et langstigtet forsøg på netop dette, som jeg ikke er direkte involveret i, men jeg kenderne folkene bag det, og støtter tiltaget. (De har en årlig konference, og en Slack kanal med godt gang i — jeg ved der er planer om langt mere)

Derfor har der været snak med dem om at ligge “Geekhub” ned under deres navn. Det synes jeg sagtens kunne være en fin mulighed, da Geekhub jo også er en silo, og devdk har større tracktion end Geekhub.

Men der mangler udvikler hænder til alt dette. Folk med ideer og folk med engagement. Jeg vil meget gerne være med til at bygge noget — om det så skal være i PHP, C#, Ruby, Python eller JavaScript. Det altafgørende for mig er at vi samler så mange kræfter som muligt — og så må vi vælge teknologien efter hvad der giver mening.

Så kunne du være interesseret i at give en hånd med — enten med ideer, grafik, eller kode-hænder så lad os da starte noget sammen. ☺
Hvis vi får lavet noget godt, er jeg sikker på at #CPHFTW kunne være intereseret i at drive deres eventliste fra vores data — og på den måde kan vi nå “drømmen” om den fælles liste.

Jeg har lavet et slack rum på slack.devdk.org (#eventsite) hvor vi kan diskutere omkring fælles tiltag og sætte et hold sammen af interesseret. Jeg håber at se nogen af jer derinde — sammen kan vi skabe noget sejt!

Vi ses! ☺

Show your support

Clapping shows how much you appreciated geekhub.dk’s story.