Remember remember, the first of September.

1 september komt ondertussen akelig dicht in de buurt. Een nieuw jaar vol nieuwe mensen, nieuwe leerstof, nieuwe leerkrachten. Oh, how am I going to cope with all that.

High school. My kingdom.

Om de pijn van het naar school gaan te verzachten, zie ik de middelbare school sinds enige tijd als mijn koninkrijkje. Het is fijn om je zelf voor te houden dat het enkel jouw wereldje is, ook al is dat niet zo en weet je dat zelf goed genoeg.

Je wordt er echter wel wat arroganter door. Je denkt dat de hele boel rond jouw draait en dit laat je merken aan de leerkrachten. Althans, die fout maak ik elk jaar weer.

Teachers don’t seem to like me.

Niet dat ik het ze kwalijk neem, maar door mijn grote mond blijken leerkrachten me niet altijd een fijn persoon te vinden om in de klas te hebben.

Ik heb mezelf voorgenomen om mijn grote bek in de derde graad achterwege te laten. Al ben ik benieuwd hoe dat zal uitdraaien, het is immers een stukje van mijn identiteit.

Niet dat ik echt over the top ga wat mijn verbale activiteiten in de klas betreft. Ik blijf altijd beleefd, maar ik moet gezegd hebben wat ik van een bepaalde situatie vind. Anders word ik helemaal gek. De school moet op zijn minst te horen krijgen wat de gemiddelde leerling van hun systeem vindt.

Jammer dat de gemiddelde leerling zijn mond niet durft open trekken in de klas.

Girl, you act all though.

Toegegeven, ik laat het lijken alsof ik dé badgirl van mijn school ben. Natuurlijk ben ik dat helemaal niet. Ik zoek mijn eigen manier om het schooljaar door te komen. Naar mijn mening kan je er dan ook enkel het beste van proberen te maken. Je moet er toch doorheen, dus waarom dan niet met een glimlach.

Ieder persoon zal op donderdag 1 september 2016 met een ander gevoel voor de schoolpoort staan, ik hoop dat het voor iedereen met een goed gevoel is.

Voor mij alleszinds wel. Niet dat ik graag naar school ga, maar het hangt wel samen met enkele positieve punten: ik kan mijn vriendinnen weer elke dag zien. We kunnen samen klagen over al het huiswerk en over hoe achterlijk die ene leerkracht is. Leuk toch.

Back to schoolquotes.

Ik kan dit artikel niet afsluiten zonder enkele goede back to schoolquotes. Me, I’m just a sucker for quotes.

  • School gives me 5 days to plan my Saturday night.
  • Rule of math: if it seems easy, you’re doing it wrong.
  • Principal: Just because you always park your car on my spot doesn’t mean it’s official… Student: Then make it official, like my seat in detention.
  • School is a great way to kill time between weekends.
  • I love school, too bad classes get in the way.

Geike.


Een geweldig liedje om in de stemming te komen voor het nieuwe schooljaar, by the way.

Like what you read? Give Geike Smeets a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.