ΣΑΛΚΕ-ΠΑΟΚ : Ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία για τον Δικέφαλο του Βορρά

https://youtu.be/vvJwPMQ_khE


Ο πρώτος αγώνας του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τη Σάλκε στην Τούμπα δεν εξελίχθηκε όπως θα τον περίμεναν οι οπαδοί του Δικεφάλου. Η Σάλκε κατόρθωσε να εκμεταλλευτεί την κακή εμφάνιση του Δικεφάλου και με λίγη τύχη να πάρει ένα σκορ, που την χρίζει αναμφισβήτητο φαβορί για την πρόκριση στη φάση των “16’’ του Γιουρόπα (0–3).

Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε για τη Γερμανία με αρκετές απουσίες. Εκτός αποστολής έμειναν οι Κάνιας(τραυματίας), Λέοβατς, Μάτος, Βαρέλα(τιμωρημένοι), καθώς και οι Κάτσε και Πρίγιοβιτς, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Εξαιτίας των απουσιών αυτών, ο Βλάνταν Ίβιτς αναμένεται να χρησιμοποιήσει αρκετούς νεαρούς παίκτες, μεταξύ των οποίων και οι Χαρίσης, Κίτσιου, Δεληγιαννίδης,Ουαρντά, Πέλκας και Μυστακίδης, προκειμένου να αποσπάσει ό,τι καλύτερο από τον αγώνα της Τετάρτης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά, παρά τις λιγοστές πιθανότητες για πρόκριση στους “16’’ του Γιουρόπα Λιγκ, δεν πτοείται. Παρέα με τους χιλιάδες οπαδούς του, που ταξίδεψαν για ακόμα μια φορά ώστε να συμπαρασταθούν στην αγαπημένη τους ομάδα, θα κυνηγήσει το όνειρο. Θα προσπαθήσει να καταφέρει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ κανένας• να πετύχει τέσσερα γκολ μέσα στο φρούριο της Σάλκε.

Είναι γεγονός πως όλοι στην ομάδα, με πρώτο τον προπονητή της ομάδας, Βλάνταν Ίβιτς, δεν αποβλέπουν στην πρόκριση, αλλά κυρίως σε μια καλή παρουσία απέναντι σε έναν τόσο ισχυρό αντίπαλο, όπως είναι η Σάλκε.

Στα της παράδοσης, η Σάλκε δεν έχει χάσει ποτέ πρόκριση στην έδρα της ενώ έχει κερδίσει εκτός έδρας. Επίσης, στα 46 χρόνια παρουσίας της σε κύπελλο Ουέφα και Γιουρόπα Λιγκ δεν έχει δεχθεί ποτέ 3 γκολ στην έδρα της. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε, η παράδοση δεν είναι σύμμαχος του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ο Δικέφαλος αποδεδειγμένα αποδεικνύεται σκληρό καρύδι απέναντι σε γερμανικές ομάδες. Στις τέσσερις παρουσίες του στην Γερμανία έχει απολογισμό μία ήττα (2–0 από την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης το 1981–82 για το Κύπελλο Κυπελλούχων), δύο ισοπαλίες με Μπάγερν και Σάλκε και μία νίκη με την Ντόρτμουντ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα προσπαθήσει στη Γερμανία λοιπόν το ακατόρθωτο. Να σκοράρει τρία γκολ στην “Αουφ Σάλκε Αρένα”.

Ενώ η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί μεγαλειώδεις εμφανίσεις μακριά από την Τούμπα, όταν έχει το πλεονέκτημά της δεν μπορεί να το εκμεταλλευτεί. Αντ’αυτού μάλιστα, φτάνει σε σημείο να διασύρεται(π.χ 0–3 από Ουντινέζε, 0–3 από Σάλκε). Αυτό είναι και ένα μεγάλο αρνητικό, που θα μπορούσε να δίνει μεγάλες προκρίσεις στην ομάδα και τον κόσμο της, αντί να δίνει αποκλεισμούς με πικρές εμφανίσεις.

https://youtu.be/wYdtW7ma8BY

https://youtu.be/HtGdxEwZ-so

https://youtu.be/FQ9DwIQWtKM

Παρότι η πρόκριση έχει ουσιαστικά χαθεί, ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα ένα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία. Αντίπαλός του αυτή τη φορά η πανίσχυρη (όπως φάνηκε και στο πρώτο παιχνίδι) Σάλκε. Αν η ομάδα κατορθώσει να περιορίσει τα ατού των Γερμανών και επιβάλλει τον ρυθμό της, θα μπορέσει να σταθεί αξιοπρόσεκτα στο γήπεδο και γιατί όχι να χαρίσει ακόμα ένα μεγάλο αποτέλεσμα στον κόσμο του.

Like what you read? Give Γιώργος Ξανθιώτης a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.