Flowbox
Flowbox
Apr 18, 2016 · Unlisted

#FLOWBOXVIRTUES

Verhoog je engagement en sales met Flowbox

Flowbox is een gloednieuwe online tool — dit voorjaar gelanceerd — die user generated content verzamelt, beheert, publiceert en analyseert. Klinkt interessant? Lees verder om exact te weten hoe Flowbox jou kan helpen.

COLLECT

Verzamel met Flowbox via 9 kanalen relevante online content van over de hele wereld. Al wat jouw klanten posten op Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Google+, LinkedIn of Tumblr brengt Flowbox bij elkaar in één overzichtelijke feed. Ook RSS of custom posts zijn mogelijk om op te sporen.

MANAGE

Aanvaard enkel de relevante, on-brand posts, en weiger de andere. Stel Flowbox in zodat die posts automatisch binnenkomen. Voeg tags toe om jouw verzameling UGC shoppable te maken.

PUBLISH

Customize en publiceer jouw feed van UGC op je homepage of andere webpagina’s. Personaliseer en organiseer de bijdragen voor elk soort display, van smartphones tot event displays.

ANALYZE

Volg het succes van je campagnes op de voet op. Meet de ROI, de stijging in verkoop, conversies en engagement van je bestaande en nieuwe klanten.

Op welke manier kun jij Flowbox nu gebruiken?

1. Flowbox creëert social hubs

Via jouw verzameling user generated content, creëer je praktisch vanzelf online community’s. Millenials brengen 30 procent van hun tijd trouwens door met het doornemen van door hun volgers gedeelde content. Mensen die hun mening over een product, merk of dienst delen met gelijkgezinden én als die ook wordt gerespecteerd door het desbetreffende bedrijf, versterkt hun engagement met dat merk, product of dienst. En vice versa.
UGC wordt ook wel — en niet geheel onterecht — het nieuwe synoniem voor mond-tot-mondreclame genoemd.
Flowbox verzamelt voor jou de meest relevante bijdragen van users die jouw merk boosten en zorgt dus voor een sterke band met bestaande klanten en voor nieuwe, enthousiaste klanten.

2. Flowbow maakt visual commerce mogelijk

In onze huidige cultuur nemen beelden en illustraties de plaats in van woorden en tekst. Een beeld zegt namelijk vaak meer dan 1000 woorden. Toch?

Bovendien zijn beelden sneller te lezen en te onthouden dan een resem woorden. En hoewel illustraties of foto’s al langer dan vandaag reclameboodschappen frankeren, functioneren ze niet langer als ‘eye candy’.
Russ Somers ziet interactieve, visuele elementen een hoofdrol spelen in het moderne storytelling. In tegenstelling tot enkele jaren geleden, waar de vierde wand nauwelijks doorbroken werd, is dat nu steeds vaker het geval.
De e-commerce begint stilaan ook meer en meer gebruik te maken van die visuele input. Foto’s worden bijvoorbeeld het startpunt van een online zoektocht naar gelijkaardige items. Een video moet volgens Somers de consument begeleiden van het bewustzijn dat hij/zij een video kijkt, naar engagement en uiteindelijk naar aankoop.

“The Web becomes a delivery engine for experiences, rather than just content or technology” — Russ Somers

3. Flowbox maakt live events efficiënter

Evenementen zoals beurzen, workshops, festivals… zijn een uitstekende manier om bepaalde doelgroepen op een directe manier aan te spreken en te betrekken bij je merk.
Om dat engagement nog te versterken kun je dankzij Flowbox via hashtags en keywords realtime UGC verzamelen en die tonen op verschillende beeldschermen.
Zo creëer je als het ware een social hub op en van je evenement en ben je aantrekkelijk voor bestaande, maar ook voor nieuwe klanten.

Flowbox is een multifunctionele tool, die het makkelijk maakt om relevante UGC te verzamelen, beheren, publiceren en analyseren.
Contacteer ons op hello@getflowbox.com voor een demo en ontdek de kracht van UGC voor jouw merk.

Door: Elke Ramsdonck

Unlisted

Flowbox

Written by

Flowbox

At it´s core, UGC is the digital equivalent of word of mouth. This is why we love UGC. Want to send us some love, tips or not-so-much love? Blog@getflowbox.com