Καλύτερη Νέα Στήλη του 2017 τα “Δέκα Πράγματα”

Το βραβείο Απόλλων για την καλύτερη καινούργια στήλη του έτους απονεμήθηκε στην εβδομαδιαία σατυρική ανασκόπηση της επικαιρότητας.

Σε μια λαμπρή τελετή απονομής την Τσικνοπέμπτη, η εβδομαδιαία στήλη “Δέκα Πράγματα” απέσπασε το Βραβείο Απόλλων για την καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη σειρά αναρτήσεων στο ελληνικό διαδίκτυο για το 2017. Η ποιότητα λόγου και η υψηλού επιπέδου ανάλυση ανάγκασε την ΕΣΗΕΑ να απονείμει το ξακουστό Βραβείο Απόλλων δέκα μήνες πριν τελειώσει η χρονιά.

Με τέσσερις μόλις αναρτήσεις έκανε την μεγάλη έκπληξη και άφησε χωρίς βραβείο το μεγάλο φαβορί “Γιατί φταίνε οι Εβραίοι” του Δημοσθένη Λιακόπουλου που δημοσιεύεται κάθε μισή ώρα στο dexiextrem.blogspot.com

Γνωστή για το χιούμορ, το θάρρος και την αρρενωπότητα του συντάκτη της, Βαγγέλη Μουλαρά, η στήλη που φιλοξενείται στο medium έχει καταφέρει να γίνει απαραίτητη συνήθεια για την αρχή κάθε εβδομάδας -ή, όπως αρέσκεται να δηλώνει ο τρομερά ευφυής και μετριόφρων εμπνευστής της, “για τον πρωινό καφέ της Δευτέρας”.

“Είναι μεγάλη τιμή η πρώιμη αναγνώριση της στήλης και παράλληλα με γεμίζει ευθύνη για τη διατήρηση της σε ένα τέτοιο επίπεδο.”

Αυτές ήταν οι μοναδικές δηλώσεις που έκανε ο συντάκτης της και έφυγε αμέσως για το bar Quinta στου Ψυρρή, όπου θα έβγαινε ραντεβού με την πρόσφατα διαζευγμένη Scarlett Johansson για σουβλάκια, πανσέτες και ρετσίνα, τιμώντας την ημέρα.

Τα Δέκα Πράγματα ήδη βρίσκονται στο shortlist για το Βραβείο Πούλιτζερ, με την διεθνή απήχηση τους να αυξάνεται… κάθε Δευτέρα πρωί.