Yes ! Het is weer de 25e. En weet je wat dat betekent ? SALARIS ! Weer een verse portie valuta op de rekening. En het is bijna weekend, dus daar gaan we eens een flinke pot bier van kopen !

Bovenstaande passage zal zich met enige regelmaat afspelen in jouw hoofd en groot gelijk, want na een maand hard werken mag er best eens wat geld uitgegeven worden aan de ontspanning. En zo niet, wees dan ook blij, want dat scheelt weer een flinke kater op de zaterdagochtend. Want als je voor de zoveelste keer wakker wordt met een knallende koppijn en de waas van de vrijdagavond in grijze flarden en lichte flitsen door je hoofd heen schiet heb je soms toch wel spijt ervan dat je nog even een extra rondje hebt gedaan, jezelf vol schaamte om 4 uur ’s nachts nog even hebt volgeladen met zo’n overprijsde knoflook rol bij de shoarma tent en je vervolgens voor €20 naar huis hebt laten rijden voor een stukje waar je in nuchtere staat met een kwartiertje frisse wandelbeweging ook had kunnen komen. Hop daar ging weer €100 in het zwarte gat…

Had je maar wat verstandigs met je geld gedaan ! Gelukkig heb je (hopelijk) niet heel je vermogen er doorheen gejaagd waardoor er nog een fatsoenlijk bedrag overblijft. Uit zelfbescherming maak je, nu het nog kan, je maandelijkse spaarbedrag over naar je spaarrekening. Dat begint toch al een leuk bedrag te worden. Het wordt toch echt eens tijd om daar eens wat mee te gaan doen. Je neemt je voor om volgend weekend, als je niet zo retebrak bent, jezelf eens echt te gaan verdiepen in de ins en outs van het beleggen. Want laten we eerlijk zijn, je hebt in een poging om interessant te doen wel eens het financieel dagblad gelezen of met een schuin oog naar RTL Z gekeken, maar je hebt geen flauw idee waar je moet beginnen.

En dus gaat er weer een week voorbij, maar dit weekend was je vergeten dat je schoonmoeder jarig was op zaterdag en oh ja, zondag was je hele dag ook al gevuld omdat je af had gesproken met vrienden. En de week daarna was het te lekker weer om binnen te zitten en de week erna had je wel tijd maar eigenlijk toch niet zo veel zin naar allerlei tabellen en grafieken te kijken om je beleggingsstrategie te bepalen. En om eerlijk te zijn, dit patroon herhaalt zich al een paar jaar. Nooit tijd om eraan te beginnen, en als je stiekem wel tijd hebt toch nog maar even vooruitschuiven.

Dit is eeuwig zonde ! Waarom ? Omdat hoe eerder je begint, des te harder de winsten op lopen in de latere jaren. Dit komt het rente op rente effect. Stel dat jij bijvoorbeeld €1000 op je spaarrekening hebt staan en wil investeren, maar dat je het beginnen met beleggen 5 of 10 jaar uit stelt.

Je ziet dat als je meteen was begonnen t.o.v. na 5 jaar er in het begin nog niet veel verschil zit: Na 5 jaar beleggen tegen een gemiddeld rendement van 8% heb je nu €1469 euro tegenover de €1000 dus je ligt al 50% voor ! Na 20 jaar is dat verschil van €469 al opgelopen naar €1489 en na 30 zelfs tot €3214 !

Kortom, kom uit die luie stoel en ga beginnen ! Alle begin is moeilijk, maar voor een eenvoudige beleggingsstrategie hoef je echt geen universitaire studie finance gedaan te hebben. Sterker nog, je kan in een paar uur al een simpele en veilige route uitstippelen. Wil je echter dat iemand jou dit persoonlijk uitlegt in een middag of avond ? Meld je dan nu aan voor onze online training via Giraffe.investments.NL@gmail.com

Omdat we nog in opstartende fase zijn met onze online trainingen willen we graag van jou weten wat de training waard is. Vandaar dat jij na afloop zelf mag bepalen of en hoeveel je wilt betalen voor de training ! Zo weet je zeker dat je niet ergens voor betaalt waar je niets aan hebt. Kortom, waar wacht je nog op ?

Tot bij de training !

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store