En hyllest til mannen fra havgapet

Du fikk ikke fyrverkeri da du ble ansatt, slik forgjengeren din fikk. Og det var kanskje derfor du var perfekt for jobben. En rolig og sindig mann fra havgapet, ikke karismatisk eller innpakket i store forventinger. En som tror på hardt arbeid, og de grunnleggende tingene i fotball.

Mens Norling fikk fest når han signerte, skapte du en fest for fremtiden.

Vi var nok ikke skeptisk når du kom, vi kjente deg nok ikke godt nok. Noen visste om dine bragder i Hødd, andre ikke. Men om noen var skeptisk den gang, er det ikke noen som er det i dag. Det lenge siden noen har tvilt på om du var treneren Brann trengte.

For det var du og det er du. Akkurat den Brann trengte!

Du har ikke gjort store endringer, du har ikke revolusjonert idretten, men likevel har du skapt et mirakel. Du har funnet ut nøyaktig hva som bor i spillerne som du har på laget ditt, nøyaktig hva de er gode i. Du har skapt et lag. Hvor ingen er bedre enn de andre, hvor alle er avhengig av hverandre. Du har skapt en kultur, som handler om hardt arbeid og toppidrett.

Reisen du har gjort sammen med Brann er historie skapt underveis. Det er et mestereksempel på hvordan vi mennesker kan være våre egen verste fiende, men med gode råd og rett oppfølging, med hjelp til å se hva som er våre styrker og våre svakheter, kan vi være vår aller beste venn. Det var nettopp det du klarte med Brann. Du visste hvor skoen trykket, og fikset det. Litt etter litt.

Med deg Lars Arne har jeg som Brannsupporter sett det mest utrolige jeg har sett som supporter. Du har kanskje også reddet meg fra å visne.

Jeg visste det kanskje ikke, men interessen min ble utfordret av alle årene med rot og tull, alle årene med underprestering har slitt på meg. De har gnagd på min Branninteresse. Jeg tør å innrømme det. Jeg kjente at jeg begynte å bli preget.

Brann var ikke gøy lengre. Brann var ikke spennende. Brann var ikke lidenskap — bare lidelse. Sånn har kanskje andre følt det også, og det er kanskje derfor noen ikke kommer på kampene i år. De trenger litt tid til å komme seg. Jeg håper du og spillerne ikke tar det innover dere, men bare fortsetter. Du vet, når noen har vært alvorlig syk og endelig får rett medisin, tar det tid før man er frisk.

Men så kom du til klubben.

Du løftet laget med godt gammeldags håndverk. Opp fra avgrunnen i OBOS Oppover på tabellen. Og nå helt til toppen.

Det du har gjort med Brann bør skrives bok om, og leveres NFF sin trenerundervisning. For det er intet annet enn et mirakel.

Og jeg vet at det fortsatt kan gå nedover på tabellen i år, men det betyr ikke noe. For det du har skapt i dette laget er et fundament, en stamme som Brann kan bruke lang lang tid. Du har også gitt oss som bryr oss om Brann, et håp om at klubben kan komme seg dit den skal være, i toppen av norsk fotball.

Kjære Lars Arne Nilsen

Tusen takk for den jobben du har gjort!

Måtte du bli i klubben og ha suksess i lang lang tid.

Show your support

Clapping shows how much you appreciated Gjert Moldestad’s story.