Az új életünk: Paleo életmód

Az ember életében mindig vannak olyan helyzetek amikor változtatni kell(ene). Sokan és sokszor átlépjük ezeket a lehetőségeket, mert ismeretlen útra vezetnek. Akadhatnak nehézségek amiket elutasítunk azelőtt, hogy felmérnénk önnön képességeinket, kitartásunkat. Hozzászokunk az egyszerű, kiszámítható kis életvitelünkhöz. Aztán jön egy hatalmas pofon az élettől. Egy autoimmun betegség, ami az orvostudomány jelenlegi állása szerint nem gyógyítható, esetleg intenzív gyógyszeres kezeléssel tünetmentessé tehető. Mit tehet ilyenkor az ember? Megoldásokat keres. Továbbra is vakon bízik az orvosában annak ellenére, hogy mindenki tisztában van a kórházrendszer legnagyobb buktatóival. Csak egy szám vagy az űrlapon, egy potenciális gyógyszerfogyasztó, bevételi forrás. Bekopogtatsz ezer ajtón, felhívsz rengeteg számot, hirdetsz, kersel, bízol. Aztán nem történik semmi. A seb nem gyógyul, az állapot nem javul, az egèszséges élet reménye ködbe vész. De legalább tagja lehetsz egy népes facebook csoportnak ahol semmi mást nem találsz mint hasonlóan beteg, elkeseredett embereket, azonos panaszokkal. Vannak akik beérik annyival, hogy ez van, meg kell tanulni együtt élni vele. Pedig mennyire nem. Mi úgy döntöttünk, hogy ez nekünk nem elég. Van kiút és meg is találjuk. Kerül amibe kerül. Ráleltünk egy reménysugárra.

www.csillagporszem.blogspot.hu

Egy ifjú hölgyre aki végigjárta azt a fájdalmakkal teli utat amin mi is jártunk. Aztán elege lett, gyógyulni akart, megoldást keresett és elérte a célját. Felvettük Ágnessel a kapcsolatot és kiváncsian vártuk vajon mit akar majd eladni nekünk. Mi az az új csodakészítmény ami majd pikk-pakk megold mindent. Tévedtünk. Amit kaptunk az felülmúlt minden várakozást. Közel három óra kellemes beszélgetés, hasznos tanácsadás, kimerítő válaszok és azóta is tartó folyamatos érdeklődés. De mégis mi az ami jobbá teheti az életünket? A válasz: Paleo életmód. Csak így “egyszerűen”.

Ma van négy hete, hogy elkezdtük. Nem volt egyszerű, nem is ígérte senki, hogy az lesz. Imádtuk a kenyeret, a kiflit, a tejfölt, a tejet, a nutellát, krumplipürét, a szerelmem rajongott az eperér, a paradicsomért, tésztákért…… és még hosszan sorolhatnám. Na ezek most nincsenek. De mégis akkor mit lehet enni reggelire? Például ezeket:

Nem is olyan borzasztó ugye? Finom, egészséges és tápláló dolgokat eszünk. Rengeteg hús, tojás, avokádó, kókuszzsír, savanyú uborka, mandulatej stb fogy el hetente. Semmi cukor, semmi liszt, semmi tejtermék, semmi szinezőanyag és mégis élünk. A Kata egyik napról a másikra elhagyta nem kis mennyiségű gyógyszereit. Vajon rosszabbul lett? Egyáltalán nem. Akkor meg mégis miért kell olyan vegyszerekkel bombázni a testet amik lebutítják az immunrendszert? Miért kell a biológiai kezelés amitől még senki nem lett jobban. Ebből a betegségből (Crohn - Colitis) az egyetlen kiút valóban a sztómazsák?

Nem hiszem. Lehet így is, de nem csak ez a lehetőség van. Szépen lassan változik a testünk és kitisztul belőlünk az a sok szemét amit felhalmoztunk benne. Számomra a legszembetűnőbb javulás a székletem minőségén, mennyiségén van. Nagyon meg kell eröltetnem magam, hogy vissza tudjak emlékezni mikor volt ennyire rendben utoljára. A másik kellemes meglepetés, hogy a futás is (végre kimásztam a fotelból) hasonlóan jól megy mint korábban. Nem igazán érzem gyengébbnek magam a korábbi önmagamhoz képest.

Még nagyon az elején járunk, de hisszük, hogy jó irányba megyünk. Vannak és lesznek nehézségeink, hullámvölgyek. Elég egy illat. A frissen sült péksütemény illata. Nehéz nem elcsábulni.

Azt mondják, hogy az igazi élet a komfortzónán kívűl kezdődik el.

Igaz ez a sportra is. Az egyszerű dolgok nem hoznak változást. A kitartás és az akaraterő pénzért nem kaphatók. Fel kell adnod a legnagyobb erősséged, a gyengeséget.

Ha szeretnél többet tudni a Paleo táplálkozásról akkor keresd fel az alábbi facebook oldalt:

https://m.facebook.com/paleomotivator/

folyt.köv……..