20 evra je odlučilo da napustim državu

Ako dobijete bebu u Srbiji i roditelji iz inostranstva žele da pošalju čestitku i novac za bebu jer nisu u mogućnosti da dođu lično u tom trenutku, neka vam ne šalju čestitku i novac poštom jer će neko iz pošte Srbije ukrasti taj novac.

Čestitku su nam poslali što je brže moguće i stavili 20 evra u njoj simbolično za bebu, a čestitka je stigla sa odsečenim delom za imena pošaljioca (imena najuže porodice) i bez 20 evra.

Za obrazloženjedobila sam potpisano parče papira na kojem piše:

“Poštovani korisniče, Vaša pošaljika iz inostranstva, prispela je u našu poštu u neispravnom stanju. Ista je komisijski prepakovana, u cilju očuvanja sadržine.”

Jeste, u neispravnom stanju jer ste je unakazili makazama i izvadili novac!

Da, na sajtu pošte Srbije piše da nije dozvoljeno slati novac u pismu ali to im je bio najbrži način da pošalju. Pored toga nisu ni ulazili na sajt, ne znaju ni da uključe računar a ne da se raspituju o zakonima pošte u nekoj državi.

Pošto ne mogu birati gde ću se roditi, mogu birati gde ću živeti i gde ću ulagati svoje znanje, vreme i novac, a država Srbija ne zaslužuje ništa od toga od mene.

Drago mi je što sve više mladih odlazi iz ove bedne države, najlepša vest mi je kad čujem da je neki naučnik otišao. Koliko mi je ova država prižila toliko ću i ja njoj — ništa.

Sa detetom i diplomom sa fakulteta idem u bilo koju drugu državu da završim master, a najbitniji zadatak mi je da što pre zaboravim odakle sam, srpski jezik, običaje, himnu, zastavu… sve što ima veze sa Srbijom.

Ne radi se o 20 evra, iako je većini i to mnogo ovde, već o svemu što sam preživla u Srbiji.

Želimo državu u kojoj možemo da živimo, a ne da preživljavamo. Nismo životinje. Ovde to nije moguće očigledno.

Ima i gorih slučajeva od ovog, kao što rekoh ne radi se o 20 evra, to je samo kap koja je prelila čašu.

Srbijo, počivaj u miru, ostani glupa.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.