Voor dummies en experts

Klaas Decorte

Dé klimaatverandering. Wij jongeren zijn er als het ware mee opgegroeid. Je hoeft maar een willekeurige krant open te slaan of je komt wel ergens een doembericht tegen. Luchtvervuiling die de pan uit swingt, lange droogtes voor de ene, overstromingen voor de andere … Eén ding is duidelijk, onze aardkloot is niet in zijn beste doen. De moed zou je voor minder in je schoenen zinken. Maar net daar weigeren we ons bij neer te leggen.

Het is aan ons, jongeren, om onze stem te laten horen in het klimaatdebat. Daarom staken we de koppen bij elkaar voor de tweede editie van Green Boomers, een magazine voor en door jongeren. We laten een positieve stem horen. We kiezen voor oplossingen in plaats van problemen, voor volwaardige alternatieven in plaats van doemberichten. Ben jij je als jongere bewust van het klimaatvraagstuk, maar weet je niet goed hoe je er iets aan kan doen? Dan ben je bij Green Boomers aan het juiste adres. We komen met een papieren editie. En vanaf nu ook kan je Green Boomers ook online lezen, zoals je ziet.

We dompelen je onder in de vele projecten en alternatieven die vandaag overal als paddenstoelen uit de grond rijzen. Kom alles te weten over
de klimaatverandering, doorzie het politieke proces, ontwikkel een andere visie op klimaat. Van klimaatdummies tot klimaatexperts, er is voor elk wat wils. Wil je zelf actie ondernemen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij laten je kennismaken met enkele boeiende organisaties. Altijd al gedacht dat insecten ambetante kleine beestjes zijn? Na het lezen van Green Boomers maken ze misschien wel deel uit van je eerstvolgende maaltijd.

Lees, ervaar en laat je volledig meeslepen.

Veel leesplezier,
Alix, Celine, Helena, Karlijn, Klaas, Lisa, Lothar en Yassin — het redactieteam van Green Boomers

Auteur: Klaas Decorte

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.