Arkadaşlarınızla stres atmanızı sağlayacak 5 parti oyunu

Stres atmak için her zaman kendi başına kalmanıza gerek yoktur. Arkadaşlarınızla bir araya gelip çeşitli parti oyunlarıyla stres atabilirsiniz.

Grisayfalar
3 min readJul 19, 2020
Photo by Will Porada on Unsplash

Parti oyunları insanları bir araya getiren özel oyunlardır. Bu oyunları oynarken yeni dostluklar kurabilir veya eski arkadaşlarınla çok iyi vakit geçirebilirsiniz. Fakat bu oyunlarda her zaman enerji dolu olmak kolay değildir. Stres atmak istiyorsanız doğru oyunu seçmeniz gerekir.

Bir ev partisi verdiğiniz zaman tüm katılımcıları telefonlarından uzak tutup bir oyuna katılması konusunda ikna etmek istiyorsanız çeşitli parti oyunlarına başvurmalısınız. Bu parti oyunlarından birkaçını paylaşmak istedim. Umarım keyifli vakit geçirir ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

1. Doğruluk mu cesaret mi?

Doğruluk mu cesaret mi veya şişe çevirmece olarak bilinen bu oyun parti oyunlarının vazgeçilmezlerinden birisidir. Özellikle tanıdığınız ve tanımadığınız insanlarla bir arada oynayabileceğiniz en keyifli oyundur. Oynaması ise son derece basittir.

Doğruluk mu cesaret mi oynarken oyuna katılan yarışmacıları daha yakından tanımış olursunuz. Cesaret adımlarına yakın olanlar eğlenceli vakit geçirmenizi sağlarlar. Oyunu en iyi şekilde oynamak için ise doğruluk mu cesaret mi soruları gibi bir kaynağa ihtiyacınız olabilir.

Öncelikle oyuna kimin başlayacağı belirlenir. Başlayan oyuncu doğruluk ile cesaret arasında bir seçim yapmalıdır. Sorusunu cevapladıktan veya cesaret adımını yerine getirdikten sonra soruyu sorma sırası ona gelir. Bazen bu sırayı belirlemek için şişe veya kalem gibi nesneler kullanılır.

2. Sürekli roman

Sürekli roman son derece eğlenceli ve etkileşimli bir oyundur. İhtiyacınız olan bolca kağıt, kalem ve hayal gücü yüksek birkaç arkadaştır. Arkadaşlardan birini başlaması için seçmeli ve daha sonra yazılacak hikayenin teması belirlenmelidir.

Söz konusu arkadaşınızdan 5–6 satır uzunluğunda bir hikaye yazmasını istemeniz gerekir. Daha sonra sadece hikayedeki son satırı göstererek bir başka kişinin hikayeye devam etmesini sağlamalısınız. Bu döngüyü olabildiğince devam ettirmelisiniz.

Oyunun kaç tur oynanacağına siz karar verebilirsiniz. Örneğin, 5 kişilik bir grubunuz varsa herkesin 3 kez hikaye yazmasını isteyebilirsiniz. Böylece sonunda okuması oldukça keyifli bir hikaye çıkacaktır. Dilerseniz bu hikayeyi sosyal medyada paylaşabilirsiniz.

3. Daha önce hiç

Daha önce hiç iki farklı versiyonu olan oyunlardan biridir ve aynı zamanda yaptım yapmadım olarak bilinir. Versiyonlarından birisi klasik puan usulüdür. Bir diğeri ise içme oyunu şeklindedir. Burada standart versiyonundan bahsedilecektir.

Oyuncu grubundan bir kişi daha önce hiç yapmadığı bir şeyi söyleyerek başlar. Örneğin, “Daha önce hiç Bodrum’a gitmedim.” gibi bir cümle kurar. Bu cümle diğer oyuncular tarafından doğru kabul edilirse oyuncu sırasını savmış olur, yanlış ise oyuncu 1 puan kaybeder.

Her oyuncunun 10 puanı vardır. 10 puanını tüketen oyuncu oyundan çıkar. Ayrıca yaptığı bir şeyi yapmamış gibi söyleyen oyuncudan yaptığı şeyi anlatması istenir. Oyunda tek kişi kalana kadar oyun standart bir şekilde devam eder.

4. Tercih eder misin?

Tercih eder misin adını taşıyan bu oyun aslında oldukça basit kurallara sahiptir. Tıpkı diğer oyunlarda olduğu gibi soruyu soran bir taraf ve soruyu cevaplayan bir taraf vardır. Genelde bu oyunda ilk soruyu en genç oyuncunun sorması sağlanır.

Oyunda iki farklı şeyi aynı cümlede kullanarak soru sormanız gerekir. Örneğin, “Soğanlı menemen mi soğansız menemen mi?” gibi bir soru sormalısınız. Karşınızdaki kişi soruya cevap verdikten sonra kendi sorusunu sorabilecektir.

Bu oyunda temel amaç birbirini daha yakından tanımaktır. Bu yüzden birbirini pek tanımayan arkadaş gruplarında oynandığında çok daha keyifli olur. Stres atmak için en ideal oyunlardan birisidir. Çünkü gereksinimi oldukça azdır.

5. Sessiz sinema

Sessiz sinema birçok kişinin bildiği parti oyunlarından biridir. Özellikle ona yeri kurallar eklemek mümkündür. Örneğin bir grubun anlatılan filmi bilememesi durumunda bir içki yudumlamak gibi kurallar koyabilirsiniz. Fakat standart hali fazlasıyla yeterlidir.

Oyunda ikili veya üçlü gruplar oluşturursunuz. Daha sonra her gruptan bir kişi kendi grubuna karşı grubun söylediği filmi anlatmaya çalışır. Anlatırken belirli kelimeleri yasaklamak söz konusudur. Örneğin, “Ahlat Ağacı” filmi anlatılırken “ağaç” kelimesinin yasaklanır.

Sessiz sinema klasik oyunlardan biridir ve stres atmak için önemli bir seçenektir. Arkadaşlarınızla birlikte keyifli vakit geçirirken aynı zamanda genel kültür bilginizi iyileştirmeyi başarabilirsiniz. Bu açıdan oyun oldukça ufuk açıcıdır.

Umarım bu bilgiler keyifli parti oyunları bulma konusunda size yardımcı olmuştur. Yazımı beğendiyseniz arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Bu tarz daha fazla yazı okumak istiyorsanız Grisayfalar’ı ziyaret edebilirsiniz.

--

--

Grisayfalar

“Daha çok oku. Daha fazla öğren. Daha iyi yaşa.” — Kaan Karadeniz | Blog adresim: https://www.grisayfalar.com/