Produktledelse er det som gjør at små startups kan utkonkurrere store kjemper. Startupene som utkonkurrere gigantene lager bedre produkter, de gjør det raskere og de gjør det billigere med færre ressurser.

Når de store selskapene skal møte trusselen fra startups, og nye aktører som jobber radikalt annerledes enn dem selv, så er tiltakene fra mang en selskapsledelse forutsigbare. Vi snakker workshopper, innovasjonsprosesser, og omorganiseringer.

Dette er et innovasjonsteater som sjelden fører til innvovasjon — selv om det gir selskapet en opplevelse av at de jobber med å møte et nytt trusselbilde.

Produktledelse er motgiften til dette innovasjonsteateret. Produktledelse er å kunsten å bygge det riktige digitale produktet, gjennom å lære hva man skal lage mens man lager det.

Les også: Pilot på «Skjær vekk skiten — en podkast om produktledelse». …


2018 ble året folkefinansiering virkelig fikk sitt gjennombrudd i Norge. Hverdagsheltene har stått fram. Endelig ble dugnadsånden og givergleden overført til det digitale og til de sosiale mediene.

I løpet av 2018 har det blitt helt vanlig for mannen i gata å arrangere en innsamlingsaksjon på nett. Og det funker. Folks giverglede er stor, og bare på spleis.no er det nå samlet inn mer enn 100 millioner kroner.

100 millioner kroner. Det er mye penger til gode og fine formål rundt om i Norge — tusen takk til alle dere som har vært med på å spleise! 🙌😍

Tall for 2018 📈

  • 60 millioner…


Sigurd Sollien og Marit Bjørgen trekker årets vinner av Klubben i mitt hjerte!

Den siste dagen i Klubben i mitt hjerte og Spleis for klubben er her, og engasjementet har vært enormt!

Klubben i mitt hjerte er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund, Dagbladet, SpareBank 1, Spleis og P4.

Totalt har SpareBank 1 gjennom Klubben i mitt hjerte delt ut 600.000 kroner til 38 klubber. I tillegg så har 166 klubber har laget sin egen spleis, og til sammen har de samlet inn svimlende 584 585 kroner! Over 2.300 personer har gitt sin bidrag til klubben i sitt hjerte.

Totalt har…


Etter to år under SpareBank 1s trygge vinger som et utforskende innovasjonsprosjekt, ble det gjort alvor av satsningen på folkefinansiering; 1. januar 2018 ble prosjektet Spleis skilt ut til eget selskap med egen funding.

Meldingen fra SpareBank 1 var klar og tydelig; vi har tro på at Spleis kan lykkes. Gå ut i markedet, og lever!

Nå ansetter vi til nyopprettede, viktige roller, og skal finne etter både en«community manager» og en «veksthacker».

Se også: Alle stillinger på jobb.spleis.no.

Startup med muskler

Helt siden starten i 2016, under navnet Frunder, har det vært et sterkt fokus på digital produktutvikling og lean-startup-filosofi i ryggmargen…


Spleis er en fintech startup som står på skuldrene til SpareBank 1-alliansen. Musklene til et finanskonsern. Hastigheten til en startup. Vi er ekstremt opptatt av problemet vi ønsker å løse; å hjelpe folk med å realisere prosjekter — og drømmer.

Vår drøm er at mange flere skal kunne bruke folkefinansiering til å realisere sine drømmer. Nå leter vi etter deg som vil være med på reisen.

For reisen har akkurat startet. På bare ett år har Spleis bidratt til å samle inn over 60 millioner kroner fra 200 000 innbetalinger til over 4 000 vellykkede digitale spleiselag.

Om vi lykkes…


Gjesteinnlegg av Raymond Bommen fra Idrettens fredskorps

I april har de frivillige i Idrettens fredskorps satt seg på sykkelen for å samle inn penger til en ny flerbruksbane på SOS barnebyer i Livingstone. Under navnet 500km — Cycling for All, der 500 km er avstanden mellom SOS Barnebyene i Lusaka og Livingstone, har de har som mål å samle inn 100 000 kroner.

Støtt innsamlingen på spleis.no

Vi er 9 frivillige i Norges idrettsforbunds prosjekt “idrettens fredskorps” som jobber med idrett og utvikling i forskjellige lokalsamfunn i Zambia og Malawi. Behovet for idrettsbaner er stort i de fleste lokalsamfunn, og…


I morgen avsluttes Spleis for klubben, og vi skal trekke to vinnere av 25 000 kroner, i tillegg til en dagsvinner av 5 000 kroner. Det er også artig å se givergleden rundt om i klubbene — hele 425 000 kroner er samlet inn.

Vil din klubb være med? Det er ikke for sent. Samle inn 2 000 kroner på din klubb sin spleis før i morgen fredag klokken 10.00, og klubben din er med i trekningen av hovedpremiene.

Start en spleis nå!

Selv om vi trekker vinnere i morgen i Spleis for klubben, så kan spleisen til klubben din gå så lenge du vil 🙌

Se alle spleisene på spleis.no/klubbenimitthjerte2017


Det er nå samlet inn over 260 000 kroner til 108 klubber! Engasjementet på grasrota rundt klubbene er stort. Vi jubler over at folket har spleiset inn over 2,5 ganger så mye som SpareBank 1 deler ut i Spleis for klubben. 🙌

Det er artig å se at klubbene har et stort engasjement i sine lokalmiljø, og ikke trenger å vinne konkurransen for å samle inn tiltrengte midler.

Men det er altså noen som er heldige og vinner noe ekstra; vi har trekt dagens vinner av Spleis for klubben og 5 000 kroner og de er…

🥁🥁🥁

Stort Motorsport Klubb…


Spleis for klubben er en ekstrakonkurranse i “Klubben i mitt hjerte”. Reglene er enkle; samle inn over 2.000 kroner og klubben din er med i daglige trekninger om 5.000 kroner — og to premier á 25.000 kroner!

Til nå er det 60 klubber som er med — og bare 23 klubber var kvalifisert på dagens trekning. Med andre ord; her er det skyhøye vinnersjanser, så det er bare å sette i gang!

Se også: Start en spleis for klubben

De 60 klubbene som er med har samlet inn 140.000 kroner. Siden starten på lørdag har klubbene altså samlet inn 40.000…


Drakter med like nummer på ryggen, ulike modeller, gamle sponsorer og forskjellig grønntoner. Til slutt var treneren til Skjetten jenter 2005 så lei av å rope på «nummer 7,2» at han tok saken egne hender.

Skjetten jenter 2005 er klubbens største jentekull og teller per dags dato 24 spillere. På grunn av antallet spillere, har de det siste året spilt med drakter med ulikt utseende og som regel har det vært to eller tre spillere med samme nummer på drakta. Løsningen for å skille jentene fra en gjeng Kiwi-ansatte ble Spleis. Lagets hovedtrener, Geir-Owe, hadde bare noen dager i…

Haakon Jensen

Leder produktutvikling og marked i Spleis fra SpareBank 1.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store