”Det är bara att kötta på och göra det jävligt bra helt enkelt.”

Det började i nian. Han hade praktik på ANR DDBO, där åkte alla runt på skateboards och helt plötsligt kunde dem sluta jobba och börja spela pingis istället. Han fick ta vad han ville i läskkylen, och det var då han insåg att det var reklam som han ville syssla med. Sen har han ju alltid gillat att skriva.

Carl Groop är 28 år och jobbar som copywriter. Han bor i Majorna med sin tjej Carro och deras son Sven. Carl och Carro träffades på reklamskolan i Göteborg och idag jobbar båda som copywriters. Oftast tycker Carl att det är bra att dem jobbar med samma yrke, men det kan också vara lite jobbigt när han vill bolla idéer med en ”vanlig” människa.

Under tre av sju månaders praktik var han på reklambyrån Mockup i Göteborg, där fick han också jobb efter praktiken, och är kvar än idag. Carl säger att hans jobb som copywriter på Mockup är ungefär vad han förväntade sig. Han har alltid tyckt att det är viktigt att ha något lekfullt och roligt att göra på dagarna, och Carl hade en dröm om att aldrig behöva titta på klockan. ”Jag tittar faktiskt aldrig på klockan heller”, säger Carl och ler.

Han berättar att den största skillnaden från skolan är att det verkligen är på riktigt nu, att det är ett stort ansvar men att det är just ansvaret som gör att jobbet blir intressant och roligt. Dessutom finns det faktiskt en läskkyl på Mockup.

Carl är som mest nöjd över med det han håller på med just nu, ”det är hemligt projekt men jag har en känsla av att det kommer bli ett bra jobb när det är klart.” Säger Carl. Han erkänner också att det finns dagar då han inte har någon inspiration, men att det är då man måste kötta på och göra något ändå, och göra det jävligt bra.

Det händer ofta att Carl behöver argumentera för varför han sysslar med det han gör, ”det kan jag tycka är märkligt, för jag tycker inte det är konstigare än någon som har en butik och säljer prylar, för det är ju precis det jag gör på dagarna.” Vissa tror att han luras, men reklam handlar inte om det. Det handlar om att lyfta fram fördelar med produkten eller tjänsten som man jobbar med, anser Carl.

Carl tycker att det är viktigt med humor i reklam för att det är ett bra sätt att beröra på, ”det handlar ju om att folk skall gilla det man gör, och då tycker jag att humor är ett effektivt och tacksamt grepp att använda sig av.” Han säger avslutningsvis att han aldrig skulle vilja byta jobb och vi ser på honom att han verkligen brinner för det han gör.

”Jag kan inte tänka mig ett bättre jobb trots att jag inte kan stava till omständligt och ingredienser. Det är bara så det är. Men jag köttar på och gör ett jävligt bra jobb ändå.”

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.