HET DOOR GOOGLE GESTEUNDE MAGIC LEAP HEEFT EEN VIDEO UITGEBRACHT WAARIN ZIJN AUGMENTED REALITY-TECHNIEK IN WERKING IS TE ZIEN.

Het door Google gesteunde Magic Leap heeft een video uitgebracht waarin zijn augmented reality-techniek in werking is te zien.

Magic Leap toont concept van augmented reality-game

Het door Google gesteunde Magic Leap heeft een video uitgebracht waarin zijn augmented reality-techniek in werking is te zien. De video toont een prototype van een augmented reality-game, die de werknaam Victory draagt. Hierin moeten spelers uit het niets verschijnende robots neer zien te schieten met een virtueel geweer. De locatie van het spel is het kantoor van Magic Leap. Augmented reality combineert namelijk een virtuele spelwereld met een echte omgeving. De robots lijken op die manier in de echte wereld te bestaan. Het geweer dat spelers gebruiken zit als het ware aan hun echte hand vast, die ook op de video in beeld komt. De beelden zouden aanvankelijk tijdens een TED-presentatie getoond worden, maar die werd op het laatste moment door Magic Leap geannuleerd. Het is niet duidelijk of het concept een functionele demo betreft, of dat het om een zogeheten mock-up gaat. In de omschrijving van de studio wordt wel gesuggereerd dat het om een werkend prototype gaat. Ook is hierin een gebruikersinterface te zien, waarin gebruikers met hun handen verschillende applicaties kunnen openen, zoals Youtube en de game Victory. Magic Leap vergaarde in oktober van vorig jaar bekendheid toen duidelijk werd dat Google $540.000.000 investeerde in dit virtual reality bedrijf.. Magic Leap wil naar eigen zeggen verder gaan dan virtual reality en augmented reality door gebruik te maken van een kleine beamer die virtuele voorwerpen en omgevingen projecteert in de echte wereld. Die vorm van augmented reality zou de hersenen van gebruikers niet misleiden zoals varianten die gebruikmaken van stereoscopisch 3d dat doen, aldus Magic Leap-oprichter Rony Abovitz, en daarom veel comfortabeler zijn om mee te werken en te spelen. Magic Leap heeft vooralsnog geen commerciele toepassing van zijn techniek aangekondigd.

MAGIC LEAP TOONT CONCEPT VAN AUGMENTED REALITY-GAME


Originally published at onlineindepolder.weebly.com.